Resposta mundial a la crisi del coronavirus: dilluns 4 de maig s’engega la marató per recaptar fons
Brussel·les, 30 d’abril de 2020
Amb la resposta mundial a la crisi del coronavirus, la Unió Europea vol aplegar forces amb els seus socis mundials per recaptar fons arreu del món. Dilluns 4 de maig la presidenta von der Leyen inaugurarà aquest recapte mundial a les 15.00 hores, hora central europea, que podeu seguir per EbS. L’objectiu inicial és aconseguir donacions per un valor total de 7 500 milions d’euros. Els diners recaptats permetran d’impulsar el desenvolupament i la comercialització de tests, tractaments i vacunes assequibles i disponibles per a tothom. Tot i així, aquests 7 500 milions d’euros només són el principi perquè en el futur en faran falta molts més, de milions, per millorar, entre d’altres coses, els sistemes sanitaris d’arreu del món.
«Ha començat el compte enrere de la nostra marató mundial per recaptar fons. Volem que el 4 de maig tot el món s’hi posi per finançar la prevenció, els tests i els tractaments contra el coronavirus. El nostre objectiu és aconseguir fons i engegar una col·laboració mundial sense precedents entre les organitzacions sanitàries i la totalitat dels socis. Convido, doncs, a tothom a participar-hi i a posar el seu granet de sorra en la resposta mundial a la crisi del coronavirus», ha declarat avui la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, tot just abans de l’esdeveniment.
Aquesta marató és una resposta a la crida feta el 24 d’abril per tot un seguit d’organitzacions sanitàries mundials aplegades en el marc de la iniciativa ACT-Accelerator. A partir del 4 de maig la Comissió començarà a enregistrar donacions de països, organitzacions internacionals, entitats financeres, societat civil, sector privat i fundacions. Els ciutadans poden contribuir-hi ajudant a sensibilitzar els seus conciutadans o fent donacions a les organitzacions sòcies de la UE. Dilluns anunciarem les properes fites d’aquesta campanya mundial.

Comentaris