Les plataformes digitals eliminen milions d’anuncis enganyosos a petició de la Comissió Europea

By Esguard de Dona - dijous, de maig 28, 2020


Brussel·les, 26 de maig de 2020
D’acord amb el seu compromís de protegir els consumidors a Internet, la Comissió Europea ha coordinat un «escombratge» a Internet amb l’objectiu d’esbrinar on són més exposats els consumidors europeus a continguts que promouen falses afirmacions o productes fraudulents relacionats amb el coronavirus. Arran de la petició de la Comissió, les plataformes digitals han eliminat o blocat milions d’anuncis enganyosos o llistats de productes. L’escombratge, fet per la Xarxa de cooperació en matèria de protecció dels consumidors (CPC), té dues parts: una anàlisi a un nivell més alt de les plataformes digitals i una altra més en profunditat d’anuncis i webs concrets relacionats amb productes amb una gran demanda arran del coronavirus.
«Les principals plataformes digitals han respost positivament a la petició de la Comissió Europea per fer front a les estafes i a les ofertes enganyoses de productes i han donat proves del seu clar compromís a l’hora d’eliminar d’Internet els continguts nocius. Tot i així, com ha demostrat aquest recent escombratge, els proveïdors deshonestos sempre troben noves maneres d’aprofitar-se dels consumidors més vulnerables eludint els controls algorítmics i creant webs nous. Enmig d’una pandèmia mundial com aquesta, tots n’hem de ser conscients com a consumidors. A Internet no hi ha cap remei miracle. Per tant, estic molt agraït a les administracions nacionals de consum pel fet que es mantinguin alerta i estiguin col·laborant amb la Comissió per protegir els consumidors», ha declarat avui el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders.
Les administracions nacionals de protecció dels consumidors de vint-i-set països han participat en l’escombratge d’alt nivell de les plataformes i han presentat 126 respostes relacionades amb les empreses amb les quals la Comissió ha estat en contacte regular i amb d’altres agents nacionals. A més, han prestat una atenció especial a les ofertes relacionades amb la venda de mascaretes i gorres de protecció, gels hidroalcohòlics, kits de diagnòstic o aliments, complements alimentaris o productes no alimentaris amb efectes suposadament curatius del coronavirus.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios