Reubicats a Luxemburg els primers menors migrants no acompanyats de Grècia

By Esguard de Dona - dissabte, d’abril 18, 2020


Brussel·les, 15 d’abril de 2020
Avui s’han dut a terme les primeres reubicacions de nens migrants no acompanyats provinents de les illes gregues. Dotze nens seran reubicats a Luxemburg en el marc d’un pla organitzat per la Comissió i les autoritats gregues amb el suport de l’alt comissionat de les Nacions Unides per als refugiats (ACNUR), l’organització internacional per a les migracions (OIM) i l’oficina europea de suport a l’asil (EASO) per ajudar a resoldre la massificació en els centres d’acollida de Grècia. Aquesta és la primera d’un seguit d’actuacions de reubicació que s’estan duent a terme. La propera operació tindrà lloc aquest cap de setmana, en què s’ha previst la reubicació de prop de 50 persones més a Alemanya.
«Aquesta iniciativa representa la millor cara d’Europa. En un moment en què el coronavirus ens està passant factura en la nostra vida de cada dia, és lloable que els estats membres respectin els seus compromisos i treballin junts per ajudar els migrants vulnerables de les illes gregues. Vull donar les gràcies als estats membres que estan participant en aquesta iniciativa i confio que continuïn sumant-se-n’hi», ha declarat avui el vicepresident de la Comissió Europea responsable de la Promoció de l’Estil de Vida Europeu, Margaritis Schinas.
«Avui dotze nens migrants començaran una nova vida a Luxemburg. Això només és un primer pas. La situació de precarietat a les illes gregues ha durat massa. Estic encantada que treballem junts com a europeus per resoldre aquesta situació i trobar almenys un lloc segur per a la gent més vulnerable. Continuarem fent esforços per fer totes les reubicacions previstes els propers dies i setmanes», ha declarat avui també la comissària d’Interior, Ylva Johansson.
«Avui els menors migrants que es van desplaçar a les illes gregues de l’Egeu arran de les onades migratòries que hi ha arribat seran reubicats en el centre d’Europa. Luxemburg, un ferm amic de Grècia i ferm partidari de la Unió Europea, és el primer país que respon activament a la iniciativa del Govern grec de demanar als seus socis europeus que acceptin els menors no acompanyats de Grècia. Brussel·les i Luxemburg hi han treballat de valent. Vull expressar el meu agraïment a ACNUR i a la Comissió Europea i, molt especialment, a una de les seves forces motrius, la comissària europea d’Interior, Ylva Johansson», ha declarat avui també el viceministre grec de Política de Migració, Giorgos Koumoutsakos.
Rerefons
Aquest mes de març la Comissió va anunciar una iniciativa específica per reubicar menors no acompanyats i adolescents de Grècia a d’altres estats membres. Fins ara, els estats membres hi han compromès 1 600 places. La iniciativa se centra principalment en els menors no acompanyats, però també pot incloure nens amb les seves famílies amb vulnerabilitats especials.
Fins ara, formen part d’aquesta iniciativa deu estats membres: Bèlgica, Bulgària, França, Croàcia, Finlàndia, Alemanya, Irlanda, Portugal, Luxemburg i Lituània, a més de Suïssa.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios