La UE coordina l’ajuda per reduir la massificació dels campaments de les illes gregues

By Esguard de Dona - dimarts, d’abril 21, 2020


Brussel·les, 20 d’abril de 2020
La Comissió està col·laborant estretament amb les autoritats gregues per ajudar a aplicar un pla de resposta d’emergència que eviti que es declari un brot de coronavirus en els campaments de refugiats que hi ha a les illes gregues. A través del mecanisme de protecció civil de la UE, Àustria ja ha ofert 181 contenidors d’allotjament i sanejament. La UE cofinança les despeses d’enviament d’aquests contenidors especialitzats, que inclouen dutxes i lavabos.
«La pandèmia de coronavirus afecta tot Europa, inclosos evidentment els refugiats i els migrants que hi ha a Grècia. Gràcies a l’oferta austríaca, ara Grècia estarà més ben equipada per evitar la propagació del virus entre els migrants i refugiats vulnerables. A més, la UE està disposada a canalitzar d’altres ofertes d’ajuda», ha declarat avui el comissari europeu de Gestió de Crisis, Janez Lenarčič.
Grècia ha activat el mecanisme de protecció civil de la UE per demanar allotjament, instal·lacions sanitàries i material mèdic, com ara compressors d’oxigen, aparells de rajos X i cadires de rodes.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios