Coronavirus: la UE engega una recaptació mundial de fons

By Esguard de Dona - dimarts, d’abril 28, 2020La Unió Europea s'ha posat d’acord amb els seus socis mundials per engegar una recaptació mundial de fons (resposta mundial a la crisi del coronavirus) a partir del 4 de maig del 2020. L’Organització mundial de la salut (OMS) i les organitzacions sanitàries mundials han fet una crida conjunta per desenvolupar i donar un accés ràpid i equitatiu a tests de diagnòstic, a teràpies i a vacunes contra el coronavirus que siguin segurs, de qualitat, eficaços i assequibles.
Per mobilitzar fons en suport d’aquesta iniciativa, la Unió Europea i els seus socis volen organitzar una «marató mundial de donants». Convidem, per tant, els països i les organitzacions de tot arreu del món a fer donacions per poder arribar a  un primer objectiu de finançament de 7.500 milions d’euros.
«Hem d’aconseguir que el món sencer, líders mundials i ciutadans de tot arreu, s’hi posin per lluitar contra el coronavirus. Per això engegarem una recaptació mundial de fons. Cal que sigui una autèntica marató perquè vèncer el coronavirus demana una resposta mundial i hem d’actuar sense treva en molts fronts. Hem de desenvolupar i produir una vacuna, dur-la a tots els racons del planeta i posar-la a disposició de tothom a preus assequibles», ha declarat avui la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.
Els investigadors i els innovadors d’arreu del món estan treballant de valent per trobar solucions que salvin vides i protegeixin la nostra salut. El 4 de maig la Comissió començarà a enregistrar totes les donacions que vulguin fer països i fundacions empresarials i anunciarà les properes fites d’una campanya mundial per engegar un reaprovisionament continu de material sanitari.
La Comissió també convida governs, empresaris, personalitats públiques, filantrops, artistes i ciutadans a difondre aquesta iniciativa de recaptació mundial de fons. Els fons recaptats es destinaran a tres línies de treball: obtenció de tests, tractaments i vacunes.
El compte enrere de la marató comença avui mateix, primer dia de la setmana mundial de la immunització del 2020, que organitzen les Nacions Unides. El tema de la campanya d’enguany és la vacunació per a tothom (#VaccinesWorkforAll) i se centrarà en la manera com les vacunes protegeixen a tot arreu la salut de tothom i com treballa la gent que les desenvolupa, les gestiona o s’ofereix per provar-les.
Trobareu més informació sobre aquesta iniciativa i sobre la manera de participar-hi en aquest enllaç: europa.eu/global-response.
Rerefons
El 26 de març, en una reunió extraordinària sobre la pandèmia del coronavirus, el G-20 va decidir d’engegar una iniciativa mundial de preparació i resposta a les pandèmies creant «una plataforma universal eficient de finançament sostingut i de coordinació que accelerés el desenvolupament i la producció de vacunes, tests i tractaments».
El 24 d’abril l’OMS i un primer grup d’agents mundials del sector de la salut van engegar una col·laboració històrica, mundial i limitada en el temps per accelerar el desenvolupament, la producció i el mateix accés per part de tothom arreu del món a les noves tecnologies sanitàries imprescindibles per lluitar contra la COVID-19. Hi participen la Bill and Melinda Gates Foundation (BMGF), la Coalició per a la promoció d’innovacions en matèria de preparació davant les epidèmies (CEPI), l’Aliança mundial a favor de les vacunes i la immunització (GAVI), el fons mundial UNITAID, el Wellcome Trust i el Banc mundial. Tots ells han assumit el compromís d’atènyer l’objectiu comú d’oferir a tothom i arreu del món un accés equitatiu a les noves eines per lluitar contra el virus de la COVID-19.
Per respondre a la crida conjunta dels agents del sector de la salut, la UE ha aplegat forces amb França, Alemanya, el Regne Unit, Noruega i Aràbia Saudita per organitzar una conferència de donants arran de l’anunci fet el 15 d’abril per la presidenta von der Leyen segons el qual la intenció de la Comissió Europea és organitzar una conferència virtual de donants per tal de finançar el desenvolupament d’una vacuna contra la COVID-19.
A més, la Comissió Europea també ha destinat centenars de milions d’euros a projectes de recerca i innovació per desenvolupar vacunes, nous tractaments, tests i material sanitari per evitar la propagació de

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios