Coronavirus: la UE ajuda Itàlia, Croàcia i els països veïns

By Esguard de Dona - dimarts, d’abril 21, 2020


Brussel·les, 21 d’abril de 2020
Eslovàquia està enviant mascaretes i desinfectant a Itàlia i Àustria guants i desinfectant a Croàcia.
«Aquest virus no en sap res de fronteres i, per tant, col·laborar entre tots és l’única manera d’aturar-lo. Vull agrair a Eslovàquia i a Àustria el seu gest de solidaritat europea. El centre de coordinació de les respostes a les Arran de les sol·licituds d’ajuda rebudes a través del mecanisme de protecció civil de la UE per lluitar contra la pandèmia del coronavirus, la UE està coordinant i cofinançant el subministrament emergències de la UE treballa 24 hores al dia els set dies de la setmana per donar suport als estats membres», ha declarat avui el comissari de Gestió de Crisis, Janez Lenarčič.
Per ajudar a combatre el coronavirus, Àustria també està subministrant guants, desinfectant i més material sanitari a Bòsnia i Hercegovina, Macedònia del Nord, Montenegro i Moldàvia. A través del mecanisme de protecció civil de la UE Sèrbia també rebrà d’Àustria mantes, matalassos i tendes per als migrants que es troben en aquest país. Tot plegat forma part de l’ajuda de caràcter general que la UE destina als Balcans Occidentals i a tota la regió, inclosa ajuda financera. D'altra banda, Itàlia també ha rebut diverses ofertes d’ajuda a través del mecanisme de protecció civil de la UE, inclòs l’enviament d’equips de metges i infermeres o bé ofertes bilaterals de material de protecció personal de diversos estats membres de la UE.

En aquest web podeu trobar-hi les diferents accions de solidaritat europea entre estats membres per lluitar contra el coronavirUs.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios