Coronavirus: full de ruta europeu per aixecar conjuntament les mesures de contencióBrussel·les, 14 de abril de 2020
La Comissió Europea i el president del Consell Europeu presenten avui un full de ruta (àngles) europeu per aixecar progressivament les mesures de contenció imposades arran de la pandèmia de coronavirus.
Les mesures extraordinàries que ha calgut que prenguin els estats membres i la UE estan funcionant. Han alentit la propagació del virus i han salvat milers de vides. Tot i així, aquestes mesures i la incertesa que generen tenen un cost enorme per a tothom, per a la societat i per a l’economia, i no poden durar indefinidament.
El full de ruta europeu reconeix les característiques específiques de cada estat membre, però estableix un seguit de criteris que cal respectar abans de començar a aixecar les mesures restrictives. També inclou un grapat de recomanacions per garantir una sortida gradual, consolidada i coordinada a tota la UE.
«La nostra prioritat principal és salvar vides i protegir els europeus del coronavirus. Alhora, però, és arribat el moment de mirar cap al futur i de centrar-se en la preservació de les economies domèstiques. Tot i que la situació de cada estat membre continua sent molt diferent, tots els europeus es demanen amb tota la raó del món en quin moment i en quin ordre es podran aixecar les mesures de confinament. En tots els casos cal planificar-ho amb responsabilitat, fent servir uns bons fonaments i mirant de trobar un l’equilibri adequat entre la protecció de la salut pública i el bon funcionament de les nostres societats. Vet aquí per què la Comissió ha fet un catàleg d’orientacions, criteris i mesures que han de servir de base per poder actuar de manera enraonada. La força d’Europa rau en el seu equilibri social i econòmic. Tots aprenem els uns dels altres i ajudem la Unió Europea a desempallegar-se d’aquesta crisi», ha declarat avui la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.
Ara bé, a mesura que es van aixecant progressivament les mesures de confinament, cal planificar una estratègia de recuperació, revitalitzar l’economia i tornar a la via del creixement sostenible. Això vol dir fer una doble transició cap a una societat digital i cap a una societat més verda i aprendre totes les lliçons que puguem de la crisi actual pel que fa al nivell de preparació i al nivell de resiliència de la UE. Amb vista al proper pressupost a llarg termini de la UE (marc financer pluriennal) i al programa de treball actualitzat de la Comissió per al 2020, la Comissió farà un pla de recuperació basat en una proposta que haurà estat renovada.
Podeu trobar la nota de premsa sencera en castellà aquí
Podeu trobar la fulla de  ruta en castellà aquí

Comentaris

  1. The results on most native governments would likely not be giant. However, there might be be} bigger results on quantity of} native governments that obtain a large share of their revenue from cardrooms. For example, one city estimates cardroom funds are about 70 percent of its General Fund revenues. At the identical time, tribal-state compacts changed to permit for sports activities betting may require additional tribal funds to native governments. Proposition 26 would impact both 1xbet korea state and native government revenues and costs.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada