Reciclatge a Sant Jaume dels Domenys

By Esguard de Dona - divendres, d’agost 03, 2018


El mes de febrer passat es va iniciar a Sant Jaume dels Domenys una campanya de foment de la separació selectiva de residus, impulsada pel Consell Comarcal del Baix Penedès i l’Ajuntament de Sant Jaume i amb el suport de l’Agència Catalana de Residus i els Sistemes Integrats de Gestió d’Ecoembes i Ecovidrio.

Es van incorporar a la campanya 3 informadors ambientals que han realitzat fins ara diferents activitats. La principal ha estat la visita casa per casa, a tota la població, entregant en mà informació sobre com reciclar correctament i sobre els horaris de la recollida porta a porta, de les restes de la poda, dels trastos vells i de la deixalleria. Així mateix han resolt dubtes i han recollit els suggeriments de molts dels veïns.

Durant el mes de maig van realitzar unes xerrades a l’Escola els Quatre Vents, classe per
classe, amb diapositives i vídeos dinamitzats amb jocs i manualitats. També es van repartir més de 100 plantes i més de 300 punts de llibre. Durant 2 dies els nens van disposar de forma gratuïta d’uns inflables cedits per l’Agència Catalana de Residus associats a una sessió de formació. També van fer activitats a la llar d’infants.

S’han posat carpes informatives on s’han entregat diferents objectes, imants i més de 1000 fulletons informatius i, el passat dia 16 de juliol, es va projectar un documental a la Casa de Cultura. Diversos cops al dia, s’emeten petites càpsules informatives a l’emissora local, Domenys Ràdio, on es donen pautes i consells per a un millor reciclatge, a més d’explicar curiositats relacionades amb el medi ambient.

A partir del mes d’agost comença una altra fase, on una informadora ambiental continuarà passant per les cases i continuarà realitzant diferents accions relacionades amb el reciclatge, per tal de seguir millorant el nivell de recollida selectiva i aconseguir disminuir les xifres negatives que es venien donant al municipi en concret i a la comarca en general.

Els veïns i veïnes disposen d’un correu electrònic (reciclatge.stjaume@gmail.com) on adreçar les seves consultes, suggeriments o comentaris.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios