Pilones per evitar que els cotxes aparquin sobre les voreres al carrer Carretera de Sant Jaume dels Domenys

By Esguard de Dona - dimarts, de juliol 17, 2018

L’ajuntament de Sant Jaume dels Domenys ha enllestit la col·locació de pilones al carrer de la Carretera, una de les vies principals de la vila.

Esguard de Dona - Pilones al carrer Carretera de Sant Jaume dels Domenys

El carrer de la Carretera és com s’anomena el tram urbà de la carretera TP-2125 que ve des del Vendrell fins a la plaça de Joan Roig, on s’ubica la casa consistorial. Des d’allà, neix la carretera TP-2442 que va fins al Pla de Manlleu i que en el nucli urbà es diu carrer de Prat de la Riba. El volum de trànsit és un dels més elevats del municipi ja que enllaça també amb les carreteres que duen a la Torregassa per un costat, Cornudella i Lletger per l’altre i va a donar a la carretera B-212 que duu fins a la Múnia i Vilafranca del Penedès.

En aquests dos carrers es concentren el gros dels comerços del poble. Alguns dels usuaris que s’hi desplaçaven en els seus vehicles, els deixaven estacionats a sobre de les voreres per fer les compres o gestions, dificultant el pas dels vianants i, sobretot, de les persones amb la mobilitat reduïda que fan ús de cadires de rodes o de les persones que van amb cotxets per a infants o carros de la compra.

Amb aquesta mesura l’ajuntament pretén que s’acabin aquestes conductes incíviques i que els vianants puguin circular lliurement i sense perill per una zona habilitada per fer-ho. Es recorda que al poble hi ha llocs on es pot estacionar sense inconvenients i que hi ha una gran zona d’aparcament propera al centre del nucli urbà.

En les feines dutes a terme ara, s’han col·locat un total de 41 pilones en ambdós costats del carrer, aproximadament a uns dos metres i mig de distància entre elles, que s’afegeixen a les que ja hi havia en el costat de baixada.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios