Sant Jaume dels Domenys: L'ajuntament instal·la llumeneres alimentades per energia solar

By Esguard de Dona - divendres, de juny 01, 2018


L’ajuntament de Sant Jaume dels Domenys està desplegant la primera fase d’instal·lació de llumeneres a les masies del municipi.

Amb 8 nuclis, 2 urbanitzacions i 53 masies, l’extens municipi de Sant Jaume dels Domenys requereix una constant inversió en serveis i infraestructures. Una de les actuacions que s’estan duent a terme actualment és la instal·lació de punts de llum en llocs allunyats dels nuclis habitats, com són les masies.

Amb el finançament del 100% de recursos propis, s’estan fent les obres per dotar de 48 fanals alimentats amb energia fotovoltaica. Cadascun dels dispositius consisteix en un pal, un llum led, una placa de captació d’energia, una bateria i una cèl·lula fotosensible que fa que el llum s’encengui quan es fa fosc.

El muntatge d’aquestes unitats per les masies, d’una banda contribueix a l’estalvi i a la eficiència energètica que, a l’emprar la inesgotable font lumínica del sol, ajuda a reduir el consum de combustibles fòssils i a lluitar contra els efectes que aquests produeixen en el canvi climàtic, i d’altra banda, la il·luminació que donen infon més seguretat entre el veïnatge i prevé els robatoris.

El desplegament de llumeneres i fenals s’anirà implementant en diferents fases fins a tenir tot el municipi atès.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios