La UE destina 450.000 euros a nou empreses catalanes perquè desenvolupin els seus projectes innovadors

By Esguard de Dona - divendres, d’abril 06, 2018


     Programa pilot del Consell Europeu de la Innovació per finançar 257 pimes a tot Europa amb 12,65 milions d'euros
Brussel·les/Barcelona, 5 d'abril de 2018
La UE donarà suport a 257 petites i mitjanes empreses de 31 països que volen impulsar la comercialització de les seves innovacions. Les empreses han estat triades a l'última convocatòria de l'instrument dedicat a les pimes, que forma part del recent programa pilot del Consell Europeu de la Innovació. Aquests 12,65 milions d'euros provenen d'Horitzó 2020, el programa de recerca i innovació de la UE. Entre les empreses seleccionades n'hi ha nou de catalanes (Vegeu la llista a l'annex)
Com a exemple de projectes triats per rebre finançament de la UE podem esmentar un pla d'enllumenat públic alimentat per energia solar, programes informàtics que fan servir tècniques de realitat augmentada per ajudar les noves plantes industrials a fer el seguiment de la seva cadena de producció, una eina per diagnosticar l'apnea del son, una innovadora tecnologia de pagament a través del mòbil, màquines expenedores de pintura i una màquina d'embolicar amb embalatges sostenibles.
En aquesta fase de l'instrument dedicat a les pimes (l'anomenada fase 1) cada projecte rebrà 50 000 euros per confegir un pla empresarial. En total, es finançaran 253 projectes perquè hi ha empreses que treballen juntes en un sol projecte. Les empreses també tindran dret a tres dies gratuïts d'assessorament empresarial i a serveis d'acceleració o impuls empresarial.
La majoria de les empreses que rebran finançament europeu pertanyen a l'àmbit de la salut, l'enginyeria i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i la majoria d'elles tenen la seu a Espanya (45), Itàlia (28) o Israel (23).
Aquest any la Comissió Europea ha rebut 2 009 propostes corresponents a la fase 1 de l'instrument dedicat a les pimes. La propera data límit per presentar-hi sol·licituds de finançament és el mes de maig del 2018.

Més informació
Empreses catalanes que rebran fons de la UE en aquesta convocatòria
Empresa
Ciutat
Resum del projecte
Aportació UE
Barcelona
8wires ha estat seleccionada pel seu projecte LiveCities, una plataforma de  crowdsourcing (col·laboració massiva), que permet connectar  els ciutadans perquè col·laborin i puguin afrontar els reptes de la seva ciutat d'una manera oberta. 
50.000 euros
Barcelona
Leukos, una spin-off de l'Institut de Recerca Josep Carreras, ha identificat un biomarcador capaç de diagnosticar de manera fàcil, a través d'una anàlisi de sang, la leucèmia mieloide aguda. Un tipus de leucèmia que representa el 25% dels casos i que actualment és difícil de curar per la seva detecció tardana.


50.000 euros
Barcelona
Recysmart és una eina creada per detectar els punts dèbils del servei de recollida de residus, així com les tendències que afecten al benestar dels ciutadans quan reciclen. Es tracta d'una eina intuïtiva que proporcionarà una millora del servei evitant el descontentament dels ciutadans per augmentant els índex i la qualitat  del reciclatge.
50.000 euros
Barcelona
El projecte EndoTrainer  té l'objectiu d'establir un nou concepte de dispositius avançats de formació per a tècniques quirúrgiques endoscòpiques basades en una plataforma de simulació física-virtual híbrida amb un curs formatiu complet. EndoTrainer mesura i analitza totes les dades rellevants de l'execució per obtenir una avaluació completa del rendiment de l'usuari.

50.000 euros
Barcelona
X1 Wind ha desenvolupat unes turbines flotants innovadores que permeten reduir al 50% el cost de la generació d'energia eòlica a alta mar.
50.000 euros
Castelldefels
Auareel ha desenvolupat el projecte Reen destinat a ajudar els corredors a millorar el seu entrenament i els seus resultats. Els esportistes poden controlar dades com el seu ritme, velocitat... a través d'una imatge projectada al terra davant seu sense que tinguin necessitat de mirar una pantalla o un monitor. A més a més, Reen registra els moviments de cada corredor i li ofereix un entrenament personalitzat perquè pugui assolir els seus objectius.
50.000 euros
Lleida
La producció de productes tan quotidians com el paper, productes tèxtils, aliments, químics, farmacèutics o pinsos consumeix grans quantitats de recursos, aigua i energia. A més, genera enormes quantitats de residus amb un impacte advers en el medi ambient. Molts estudis mostren que la implementació de processos enzimàtics en comptes de la catàlisi química convencional contribueix a una indústria més sostenible. 
Zymbol ha desenvolupat un sistema que permetrà  democratització de l'enginyeria de proteïnes assistida per ordinador. 

50.000 euros
Sant Cugat del Vallès
Pharmacelera té com a objectiu crear un nou estàndard informàtic per al disseny de fàrmacs assistits per ordinador a través d'una plataforma d'aprenentatge automàtic obert que permeti una predicció precisa de les propietats moleculars basades en càlculs de quàntica mecànica durant el desenvolupament de fàrmacs. Es calcula que amb aquesta eina es podran reduir els costos globals del desenvolupament de fàrmacs fins a un 19% i el temps de desenvolupament del fàrmac fins al 8%. 
 

50.000 euros
Terrassa
Egarfil vol introduir al mercat un nou material tèxtil, Hiper-Yarnm, que és resistent als talls. D'aquesta manera es pot aplicar per evitar accions vandàliques en la tapisseria dels transports públics.
50.000 euros

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios