Conferència "La Dona i la Recerca de la Igualtat" SCR Sant Jaume dels Domenys (febrer 2017)

dilluns, de febrer 06, 2017

Em plau poder oferir aquesta conferència de manera totalment altruista, col•laborant amb la Societat Cultural i Recreativa de Sant Jaume dels Domenys  en la seva magnífica de difusió cultural a través del "Socifòrum"

Divendres, 10 de febrer de 2017 a les 19 hores

Teatre de la Societat Cultural i Recreativa
Carrer Roig, 5
Sant Jaume dels DomenysQuan vaig haver de posar títol a aquesta conferència, vaig escollir la paraula recerca amb plena consciència,  perquè qualsevol petit avanç en el reconeixement del dret de les dones 'ha aconseguit per la voluntat i constància de dones i homes que han cregut en la igualtat com a persones.

Per això, qualsevol petita fita s'ha aconseguit gràcies a la lluita per a la igualtat i no com a  resultat d'un fet accidental o d'una casualitat, sinó  que ha estat el fruit d'una llarga successió d'actes, individuals i  col•lectius, realitzats per dones i també per alguns homes, perquè tothom pugui viure amb els mateixos drets.

El dret més llargament cobejat
Tenir accés a l'educació ha estat el desig més llargament acaronat per les dones del que tenim testimoni. Dones de totes les cultures i temps han deixat mostres de la seva voluntat  per arribar a obtenir el reconeixement del dret a l'educació i del dret de poder exercir professionalment el que havien aprés.

Una fita assolida amb la tasca de dones i homes
Per fer realitat aquest somni,  han participat molt homes, que han considerat que no existia cap diferència entre la capacitat  intel•lectual d'un home i d'una dona.   En molts casos aquests homes eren els pares d'aquestes noies. Homes que havien vist les qualitats de les seves filles i les havien ofert una educació que era inusual en la seva època o havien donat suport a la decisió de les seves filles a estudiar. I això tant serveix per al pare d'Hipàtia d'Alexandria com per al pare de Sofonisba Anguisola,  o  per al pare de la Malala Yousafzai, entre d'altres molts.

També van haver homes que per la seva manera de veure el món, consideraven les dones com a iguals, tot i que la majoria d'homes del seu temps les veiessin com a éssers incapaços o fins i tot diabòlics i s'entestessin en veure actes de maldat allà on havia desig de coneixement.

La conferència és un seguit de petites històries que ens parlen d'algunes d'aquestes dones i d'alguns d'aquests homes que des de l'antiga Grècia fins les primeres dones que van poder obtenir un títol universitari oficial en el nostre país, han contribuït a fer realitat el dret de les dones a l'educació i a l'exercici professional els seus coneixement.

Dolores García Martínez
Jurista.

Graduada en Dret (UOC)
Especialista en Gestió d'Associacions i Fiscalitat d'Entitats No Lucratives (U. Juan Carlos I)

Tècnic en Relacions Públiques (ESRP - UB)
Membre de la Secció d'Art de l'Institut d'Estudis Penedesencs

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.