Llorenç: Extraordinari concert del Cor Zongora per celebrar Sant Joan

By Esguard de Dona - dimecres, de juny 24, 2015

Foto: Dolors Garcia. 

L'inconfusible segell del Cor femení Zongora és la seva qualitat vocal, la varietat de registres i de repertori i la seva capacitat per a transmetre la seva passió pel cant als assistents dels seus concerts.

Tot i que estava previst que l'actuació tingués lloc a l'aire lliure als Jardins Oriol Martorell, el vent ha fet que finalment s'optés per fer-ho a la sala d'actes de la Casa de Cultura, que s'ha omplert de gom a gom d'un públic que ha gaudit de valent amb les interpretacions del Cor Zongora.

El concert que duia per títol "Sons" s'ha dividit en tres blocs. El primer dedicat a la música mediterrània sefardita i jueva, amb les cançons "Donna, donna", "Durme, durme", "Adio querida" i "Hine ma tov", amb un excel·lent sol de Ester Batlle. El segon bloc ha estat dedicat a cançons de Sud-Amèrica, amb les peces "Mariposa Candorosa" (Danzón mexicà arranjat per José Antonio Rincón); "Negrito trasnochador" (cançó popular de Veneçuela); "La golondrina" (Tradicional mexicana. Versió coral de Alberto Grau); "Alfonsina i el mar" d'Ariel Ramirez; "El dia que me quieras" (Tango de Carlos Gardel, arranjament de A. Sutti) i l'alegre i contagiosa "Maquerule", peça d'autor anònim, tot i que situada a Chocó, en arranjament de Julián Gómez. El tercer bloc, ha ofert la possibilitat d'endinsar-se en les obres de Bob Chilcott  un dels autors de cant coral més interpretats al món. En aquest cas el programa oferia una missa titulada "A little Jazz Mass" on el llatí de les oracions tradicionals de tots conegudes - Kyrie, Glòria, Sanctus. Benedictus i Agnus Dei" - estaven acompanyades d'una música de jazz genialment interpretada per Àlex de Castro, piano;  Esteve Colomés, contrabaix i Edu Cervera, bateria i percussions i que arrodonien les magnífiques veus del Cor Zongora. Així mateix, d'aquest mateix autor, han interpretat "The lily and the rose" i "The Echoing green". Finalment i com a bis han tornat a interpretar "Maquerelle". El cor està dirigit per Montserrat Meneses. 

L'acte ha finalitzat amb un refrigeri de coca i cava servit a les portes de la Casa de Cultura.



  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios