Demà s'inaugura el VI BccN de Cinema

By Esguard de Dona - dimarts, de maig 05, 2015Cinc dies de projeccions gratuïtes, gairebé una vintena de pel·lícules i col·loquis amb els seus directors, tallers, espectacle live cinema i certamen de curts

Barcelona, 5 de maig de 2015. Demà s'inaugura al hall del CCCB el VI Barcelona Creative Commons Film Festival. El festival de cinema en llicències lliures ha seleccionat gairebé una vintena de pel·lícules que retraten processos d'empoderament individual i col·lectiu i aborden temàtiques com la sexualitat i la diversitat funcional, el sindicalisme femení en el sector tèxtil de l'Índia, la lluita pel tancament dels CIEs (Centres d'Internament d'Estrangers), els moviments municipalistes o pels drets a un habitatge digne.

Les projeccions es completen amb col·loquis amb els responsables de les pel·lícules per generar espais de debat i aprofundir en les diferents realitats retratades. La sessió doble d'inauguració inclou The Internet's Own Boy (17: 00h) sobre la història de l'activista d'internet per la cultura lliure, Aaron Schwartz, i l'estrena deYes We Fuck!, (19: 30h) el documental que tracta la sexualitat en persones amb diversitat funcional.

A més a més, tallers participatius com The Machine to be Another (dissabte 9, 10: 30h a l'Aula0 del Macba) sobre empatia virtual en què els participants poden provar "la màquina de ser l'altre", un sistema desenvolupat pel grup BeAnotherLab, que permet l'experiència de visualitzar-se en el cos d'una altra persona. El col·lectiu centra el seu treball en l'aplicació de tecnologies de baix pressupost per fomentar una millor comprensió, comunicació i ampliació de l'experiència subjectiva com a eina per a la resolució de conflictes, la rehabilitació física, l'art o la investigació neurocientífica.

Tota la programació aquí

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios