Banyeres del Penedès: Inauguració del Renovat Parc Infantil

By Esguard de Dona - dilluns, de març 02, 2015

El parc es trobava molt degradat, i  s’ha renovat pràcticament en la seva totalitat, convertint-lo en un parc temàtic dedicat a en Patufet.  


Ahir diumenge dia 1 de març a les 12 del migdia es va inaugurar la renovació de l’equipament del parc infantil del Carrer Penedès, la qual va comptar amb l'assistència de molts pares i mares i infants.

La primera actuació que es va fer, va ser l’eliminació de les travesses de fusta que el delimitaven perquè el seu ús esta prohibit en espais públics per la toxicitat que comporta. I també es va fer unes aportacions de terres adients per aquests tipus d'espais.

Els nous gronxadors que s’han instal•lat tenen com a temàtica el popular conte d’En Patufet. Adaptació que s’ha fet a partir de dibuixos de la gran il•lustradora Pilarín Bayés.  A més s’ha incorporat un panell en el qual es pot llegir aquest conte.

La instal•lació d’aquest parc infantil temàtic comporta un segon benefici pels infants perquè l’empresa que els fabrica, per cada parc que instal•la, fa una aportació als principals hospitals infantils de Catalunya com són el de Sant Joan de Deu a Barcelona o Joan XXIII a Tarragona.

Com va informar l’Alcaldessa, en la presentació del parc, aquest és el primer d’una sèrie de parcs infantils temàtics que l’Ajuntament té intenció d’anar instal•lant progressivament. El proper parc previst serà a Saifores i serà sobre el conte de la Caputxeta Vermella, també a partir de dibuixos de la Pilarín Bayés. I el següent, es preveu per al parc infantil del Priorat de Banyeres, amb una nova sèrie de gronxadors basats en els contes de les Tres Bessones amb dibuixos de Roser Capdevila.

L’acte va ser animat per Gil i Ratataplam qui va explicar el conte del Patufet i va fer jocs i cançons per a grans i petits;  també se’ls hi va obsequiar amb la gorra i la faixa que portava el patufet.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios