Sant Jaume dels Domenys: Divertit i engrescador Concert de Nadal de la Coral Rierol i la Coral La Llinyola


Ambdues Corals en els moments finals del concert.
Foto Vicenç López

El passat dia 28 de desembre el tradicional Concert de Nadal de la Coral Rierol, i des de fa uns anys, de la Coral La Llinyola, va oferir un espectacle alegre, divertit i carregat de desig de fer participar al públic en algunes de les peces interpretades.

Enguany només formen part de la Coral Rierols els infants petits i mitjans, malgrat lo qual van deixar pales un gran treball que els permet sostenir per els mateixos més de la meitat del concert, cantant i teatralitzant amb moviments, més o menys complexes, cada cançó.

Cal destacar la interpretació de la Cantata “El Follet Valent”, que va comptar amb la col•laboració com a narrador de Joan Basseda Jr., i que tenia com a fons d’escenari un gran dibuix que representava al follet i els seus amics,  i que havia estat acolorit pels infants de la Coral Rierol.

El concert es va fer sense intermedi, de maner que a continuació de la cantata va començar la interpretació de la Coral La Llinyola, la qual va tenir el seu punt culminant – un bis fora del programa - en un popurri de “jingles”, és a dir aquelles cançonetes dels anuncis que a tots se’ns queden enganxades al cap i que una vegada o un altre em taral•lejat, com ara I’d like to buy the World a Coke (1971) de la Coca Cola”, Las muñecas de Famosa (1970), o el “Vuelve por Navidad” de turrons “El Almendro”(anys 80) aconseguint aixecant els somriures de tots els presents i que alguns dels present s’afegeixin a la tonada.
La Coral La Llinyola en un moment de la seva
actuació.
Foto: Dolors Garcia

Per a la part final van unir-se tots els cantaires de les dues corals per interpretar un parell de peces. El concert va concloure convidant a cantar al públic la darrera peça, el conegut “Fum, fum, fum”.

La direcció de les corals va estar a càrrec de Nerea Martínez i de Laia Batlle, i l’acompanyament al piano ho va dur a terme Mireia López.

Quant a la resposta del públic, el teatre de la Societat Cultural i Recreativa de Sant Jaume on es va fer el concert, estava ple de gom a gom, amb persones de totes les edats que han convertit any darrera any aquest concert en un punt de trobada per a compartir  alegria i positivisme i desitjar els uns als altres un bon any nou.

El repertori del concert d'aquest any ha estat:

Interpretades pel grup dels Llobets de la Coral Rierol
Els Reis de l’Orient (Tradicional catalana)
De dintre d’una poma (Tradicional alemanya)

Interpretada pel grup dels Arquets de la Coral Rierol
El petit vailet (Tradicional catalana)

Interpretades pel grup dels Llobets i Arquets de la Coral Rierol
Cançó de la lluna (Jaume Bardolet)
Cançó de Nadal (Anònim)

Interpretades pel grup dels Gemenells de la Coral Rierol
Raja tió (Popular catalana)
La Festa de Reis (Joan Llongueres)

Interpretada per Arquets i Gemenells de la Coral Rierol
Cantata “El Follet Valent”  amb text de Rosa Nogué i Clara Ripoll, amb música de Núria Juanet

Interpretades per la Coral La Llinyola
Dorm Jesús en Pau (Popular belga)
Signore delle cime (Giuseppe De Marzi)
La pastora Caterina (Tradicional catalana)
Ave Maria (César Frank)
Les dotze toquen (Pere Romaní)
Joy (Espiritual negre)
Popurri de Jingles d’anuncis nadalencs

Interpretades per la Coral Rierol i Coral La Llinyola
Et saludem Nadal (G. Wolters)
Fum, fum, fum (Popular catalana)

Comentaris