Dia Mundial dels Animals

Enlace a la versión en castellano

El Dia Mundial dels Animals es va començar a celebrar l’any 1931 a una convenció d'ecologistes que es va celebrar a Florència (Itàlia) degut a les alarmes aixecades arrel el risc de desaparició de moltes espècies.

Es va escollir el 4 d’octubre perquè es el dia d’un dels grans animalistes que han existit a la història:  Sant Francesc d’Assis.

La idea és celebrar la vida animal en totes les seves formes, celebrar les relacions entre persones i animals, reconèixer el paper dels animals en les nostres vides, com a companys, com a suport, com a terapeutes...és a dir,  per a reconèixer i per agrair totes les formes en què els animals enriqueixen les nostres vides.

Persones, grups i associacions d’arreu del món participen en aquest dia en la cerca per a millorar el benestar dels animals. De fet, els iniciadors d’aquest projecte destaquen el fet que celebrar aquest dia és una manera de sentir-nos també units a un moviment que ens fa sentir relacionats amb altres milers de persones de molts altres indrets del món que comparteixen el mateix sentiment de respecte i afecte pels animals.

Amb el desig que tothom pugui participar, tant a títol individual com a títol d’associació, des del web oficial del Dia Mundial dels Animals es va posar en marxa la Fundació Naturewatch l’any 2003, i any rere any el nombre d’activitats que formen part de la celebració no deixen de créixer.

Comentaris