Vilafranca Capital Cultural 2015: Convocatòria per l'Exposició Biennal d'Arts Plàstiques i Audiovisuals 2015

By Esguard de Dona - dilluns, de juliol 28, 2014


Associació d'Artistes Plàstics i Visuals del Penedès - Ardhara
D'esquerra a dreta.
Mercè Rius, Joan Tuset, August Rosell, Nuria Serra, Camil·la Pérez, Jocelyne Marmottan (foto), Joan Nadal, Teresa Pla, Joaquim Milà, Pere Casanovas, David Ribas (trobareu una aproximació a les seves obres en aquest enllaç)

Una llavor que fructifica i roman amb plena vitalitat.
Els anys 1987, 1991 i 1995 un grup de joves artistes del Penedès van ser seleccionats en una convocatòria realitzada per diverses institucions i ajuntaments amb la finalitat de fer unes exposicions que suposessin un impuls per les arts.  Aquelles convocatòries es van dur el nom d’Ardhara i va ser una crida per artistes no professionals de les arts plàstiques i visuals. El nom no expressava el que es volia assolir: una mostra de l’art emergent d’aquell moment.(Art + d’ara = Ardhara)

Avui un nombre d’aquell aficionats a l’art són professionals i continuen amb la seva producció artística, malgrat les dificultats sorgides al llarg dels anys.  Constituïts en associació han posat ara la llavor per fer d’aquelles primeres convocatòries el pròleg d’una de nova que cerca fer visible la vitalitat creativa dins el camps de les arts plàstiques i visuals al Penedès d’avui.

Neix la Biennal 
De la mateixa manera que Ardhara va suposar l’exhibició de les obres d’art d’aquell grup de joves artistes a diversos municipis del Penedès, la Biennal neix amb el mateix esperit i desig, i no es podia deixar de costat que sent aquest proper 2015 Vilafranca del Penedès la Capital Cultural Catalana, fos en aquesta vila i com una de les seves primeres activitats aquesta Biennal d’Ardhara, que està previst s¡inauguri el 31 de gener a les 19 hores a la Capella de Sant Joan i on restarà oberta fins l’1 de març .

Participar a la Biennal
Fins el 28 de novembre restarà obert el termini d’inscripció.
Cal presentar un dossier (les dades les trobareu a l’enllaç de les bases de participació)
Se seleccionaran un màxim de 10 artistes i l’exposició tindrà la qualificació de col•lectiva, amb edició de catàleg sobre la mateixa.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios