Europa: Eurobaròmetre de primavera 2014

By Esguard de Dona - divendres, de juliol 25, 2014


Avui s'han publicat els resultats del darrer Eurobaròmtre estàndar, que correspon a la primavera de 2014 i és la primera enquesta d'opinió a escala de la UE realitzada després de les eleccions al Parlament Europeu del mes de maig. En línia amb el lema de la campanya de les eleccions Aquesta vegada és diferent, la darrera enquesta de l'Eurobaròmetre indica que efectivament aquesta vegada ha estat diferent i s'ha produït una evolucio positiva en diversos àmbits.  
1. El nombre de ciutadans que pensa que la seva veu compta a la UE passa del 29% al 49%, el nivell més alt en 10 anys
Després de les eleccions europees, el percentatge de ciutadans que pensa que la seva veu compta a la UE va passar del 29% el novembre de 2013 al 42%. Aquesta és la xifra més alta des que la pregunta es va incloure a l'Eurobaròmetre estàndard, ara fa deu anys (vegeu annexos 1 i 2). A més, el 65 % dels europeus se cent ciutadà de la UE, davant del 59 % de  l'Eurbaròmetre de la tardor passada.
2. Creix l'optimisme sobre la situació econòmica i el futur de la UE
Per primera vegada des de l'inici de la crisi, hi ha més ciutadans europeus que pensen que la situació econòmica millorarà en els 12 propers mesos. (vegeu annex 3)

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios