El Vendrell: Conferència "Resoldre els confíctes pacíficament a casa, a l'escola i al món"

By Esguard de Dona - divendres, de juny 06, 2014

Ahir a la tarda i en marc de l’Exposició del Projecte 1ART1 va tenir lloc la conferencia de M. Carme Boqué Torremorell sobre com “Resoldre els conflictes pacíficament a casa, a l’escola i al món”.
Va ser un tast de l’ampli coneixement que en aquesta matèria té M. Carme Boque, pedagoga, amb una àmplia experiència en el terreny de la mediació i que va quedar palès tant pel contingut com pel fet que l’hora de conferència va passar en un sospir.

Fer front als conflictes amb eines adients per aconseguir una convivència en pau, requereix d’un treball seriós, compromès i que permet establir experiències comunes i desenvolupar projectes en tots els àmbits, tant el familiar com el personal, el laboral o el del lleure.

La convivència comporta necessàriament l’existència de conflictes davant els quals podem actuar si realment disposem de recursos per fer front a les situacions i la mediació el que permet és fer un aprenentatge de com autogestionar els conflictes, d’aquí que sigui tant important començar des de ben petits a conèixer la pròpia capacitat per fer front a les situacions sense haver de recórrer a la violència.

La convivència només es pot millorar amb la implicació de totes les parts afectades i la via de l’educació, l’existència de marcs de referències és essencial.

De la mateixa manera que el Projecte 1ART1 mereix tenir continuïtat, la conferència de M. Carme Boqué mereix esdevenir un veritable curs per a persones  que vulguin millorar les seves capacitats per autogestionar els seus
conflictes ja que les tècniques i eines de gestió dels mateixos son aptes per ajudar a resoldre conflictes en el dia a dia de la vida de tots nosaltres.

M. Carme Boqué és autora de nombrosos llibres dedicats a difondre la mediació especialment en l’àmbit educatiu. 

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios