Calafell: Conferència - “Les fosses de la Guerra Civil al Penedès”

Divendres 6 de juny
Calafell
Celler de Can Bolavà de Calafell poble
Vuit del vespre

Atenció: canvi de local de l'acte

A càrrec de Ramon Arnabat, director del projecte Tots els Noms.
Organitzat pels Amics del Patrimoni de Calafell i l'Institut d'Estudis Penedesencs.Conferència:
“Les fosses de la Guerra Civil al Penedès”

La guerra civil espanyola ha deixat un immens patrimoni material al Penedès: refugis, trinxeres, búnquers, parapets, nius de metralladora, ..., i també ens ha deixat fosses on han estat inhumats combatents.

L’estudi realitzat pel projecte Tots els Noms de l’Institut d’Estudis Penedesencs ha localitzat una seixantena de fosses a les tres comarques del Penedès, la meitat dins de cementiris i l’altra meitat disperses per camps i muntanyes, on descansen els cossos d’uns 500 soldats, majoritàriament republicans.

Dades del conferenciant:
RAMON ARNABAT MATA

Ramon Arnabat és doctor en història, professor de la Universitat Rovira i Virgili i president de l’Institut d’Estudis Penedesencs. A més, dirigeix el projecte de recerca i divulgació històrica Tots els Noms (El Penedès, 1931-1979) i el Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (CIARGA).

Ha publicat diversos llibres sobre els segles XIX i XX, i darrerament ha estudiat temes relacionats amb la guerra civil espanyola dels que han sorgit els llibres “Tots els Noms: les víctimes de la guerra civil al Penedès”; “Setge aeri al Penedès” i “Atac i defensa de la rereguarda: bombardeigs franquistes sobre Tarragona i Terres de l’Ebre”

Comentaris