Vilanova i la Geltrú: Celebració de la declaració de la Masia d'en Cabanyes com a Bé Cultural d'Interès Nacional.

By Esguard de Dona - dijous, de maig 15, 2014

Foto: Cornelia Bohl Smolders
Divendres 16 de maig
Vilanova i la Geltrú
Sala de les Voltes i Jardins de la Masia d’en Cabanyes
Set de la tarda

El passat 11 de març, el govern de la Generalitat de Catalunya va declarar la Masia d’en Cabanyes, Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de monument històric. Un reconeixement a una de les peces més significatives del primer període del neoclassicisme català, amb una clara influència italiana de les edificacions que es van estendre a la manera de Palladio al Veneto.
Amb aquesta declaració tanquem un cercle amb l’objectiu de preservar el llegat històric i cultural de la ciutat i el país. Aquesta declaració arriba després d’anys d’haver-la sol·licitat i, de la represa que s’ha fet conjuntament entre l’ajuntament de la ciutat de Vilanova i la Geltrú i el propi Consell Comarcal a la tardor del 2012 a la Masia.

Tanquem un cercle, també fruit que d’ençà l’any 1975 – any que la família Cabanyes va fer donació de la Masia d’en Cabanyes a la ciutat de Vilanova i la Geltrú – s’han succeït tota mena de rehabilitacions i accions que han tingut com a objectiu preservar aquest llegat. Mantenir-lo. Fer-ne difusió. Compartir-lo. Preservarlo. Fer-lo esdevenir un espai d’art i de cultura al servei de la comunitat

Per tot plegat volem celebrar la declaració de BCIN. Volem que de nou, serveixi d’excusa per reflexionar i debatre en relació al que representa la Masia d’en Cabanyes. Sobre art i cultura. Sobre patrimoni. Sobre la singularitat d’aquest espai referent a la ciutat i al territori que té vocació que ho sigui també al país.

També és una excusa perquè aquelles persones que al llarg dels darrers anys han volgut col·laborar en mantenir el llegat Cabanyes i difondre’l puguin compartir el seu coneixements i els matisos que han descobert.

Un cop finalitzat l’acte compartirem, als jardins, música i un refrigeri.
Les portes del “Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes” seran obertes i de lliure accés als assistents.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios