Vilafranca del Penedès: Concert per Commemorar el 175è aniversari del Cementiri

By Esguard de Dona - dijous, de maig 08, 2014Dissabte 10 de maig
Vilafranca del Penedès
Capella del Cementiri
Deu de la nit

Les entrades es poden adquirir al preu de 9€ a Òpera Joies, a la plaça de la Constitució, 42, fins el mateix dissabte del concert a les 8 del vespre.

El concert anirà a càrrec del Quartet Altimira, una formació creada el 2012, però que ja ha tocat a molts indrets de la geografia catalana.  Els seus membres, Pol Berlinches a la viola, David Andujar i Luís Peña als violins i Mariona Tusset al violoncel, han treballat en diverses formacions de cambra i comparteixen alguns trets comuns i trajectòries acadèmiques similars, ja que tres dels seus membres han estudiat al Conservatori de Música del Liceu de Barcelona i han continuat posteriorment la seva formació a Tel Aviv.  Peña i Tusset treballen amb el director Zubin Metha.

El programa esta integrat per temes d’autors catalans del segle XIX i XX, com Eduard Toldrà, Juli Garreta i Pep Ventura.  Però la part que lliga els temes del concert amb el cementiri seran les peces de Pau Casals ‘Processó de Sant Fèlix’ i del vilafranquí Francesc de Paula Bové ‘La Festa Major de Vilafranca’. La primera no s’ha interpretat mai a Vilafranca, i la segona en ocasions puntuals. El concert tindrà dues parts, la primera amb ‘Sant Martí del Canigó’ de Pau Casals, i ‘Vistes al mar. Evocacions poètiques’ d’Eduard Toldrà, que contarà amb la Jordina Biosca com a rapsoda.  La segona part serà la que inclourà diversos temes, entre els que hi haurà els inspirats en la Festa Major de Vilafranca.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios