Europa: Dilluns presentarà la Comissió Europea les Recomanacions Específiques per Països

By Esguard de Dona - dimecres, de maig 28, 2014


El proper dilluns 2 de juny la Comissió Europea presentarà les Recomanacions Específiques per Països (Country Specific Recommendations). 

Es tracta d'un seguit de documents que detallen les mesures en matèria de pressupost, ocupació i d'altres reformes estructurals que la Comissió recomana que s'apliquin en cada Estat membre al llarg dels propers 12-18 mesos amb l'objectiu d'impulsar el creixement.

Aquestes recomanacions formen part del Semestre Europeu, el calendari de coordinació de les polítiques econòmiques de la UE dissenyat per prevenir futures crisis detectant i resolent els problemes abans que aquests es propaguin. Les recomanacions també ajuden els Estats membres a complir amb els seus objectius a llarg termini en matèria d'educació, recerca, canvi climàtic i reducció de la pobresa, en línia amb els objectius de l'estratègia Europa 2020.

Les recomanacions específiques per Estat membre són la culminació de mesos d'anàlisi per part de la Comissió i de debat amb les altres institucions de la UE. El cicle comença cada més de novembre amb l'Informe Anual de Creixement (Annual Growth Survey) que proposa les prioritats econòmiques per al conjunt de la UE. Els caps d'Estat i de govern de la UE van adoptar aquestes prioritats el Març del 2014 i els Estats membres les van integrar en els plans de reforma que van presentar a la Comissió el mes d'abril.

Les Recomanacions Específiques per Països estan basades en un anàlisi detallat d'aquests plans i en la situació econòmica, d'ocupació i pressupostària en cada Estat membre. Les recomanacions seran debatudes i adoptades pels líders de la UE aquest mes de juny i aprovades formalment pel consell de Ministres d'Economia al juliol. Els Estats membres les han de tenir en compte per a l'elaboració dels seus pressupostos i plans de reforma de 2015.
Juntament amb les recomanacions específiques, la Comissió Europea també presentarà diverses recomanacions en el marc del Pacte d'Estabilitat i Creixement, el mecanisme de vigilància pressupostària de la UE.

Què es presenta el 2 de juny
Dilluns 2 de juny tundra lloc una roda de premsa a Brussel·les per presentar les Recomanacions Específiques per Països. Aquests són els documents que farà públics la Comissió:
·                     27 Recomanacions Específiques, una per cada Estat membre (excepte Grècia i Xipre, que estan implementant programes d'ajustament econòmic) i una per al conjunt de la zona euro;
·                     29 documents de treball, analitzant la situació econòmica, les perspectives, reformes i reptes en cada Estat membre, inclosos Grècia i Xipre
·                     Una comunicació resumint els missatges polítics clau que s'extreuen d'aquestes recomanacions
·                     Un seguit de recomanacions en el marc del pacte d'Estabilitat i Creixement.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios