Europa - Barcelona: Celebració del Dia d'Europa a la Font Màgica i al Pavelló Mies Van der Rohe

By Esguard de Dona - dijous, de maig 08, 2014


 Les institucions europees a Barcelona festegen el 9 de maig amb un espectacle de llum amb l'himne europeu a Montjuïc

Montjuïc serà l'escenari aquest divendres de la celebració del 9 de maig, Dia d'Europa, que organitzen l'Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. Un acte institucional al Pavelló Mies Van Der Rohe donarà pas a un espectacle de llum i so inspirat en la Unió Europea en què la Font Màgica 'ballarà' per primera vegada al so de l'himne d'Europa per celebrar el 9 de maig.

ACTE INSTITUCIONAL DEL 9 DE MAIG I ESPECTACLE A LA FONT DE MONTJUÏC

Dia:         
Divendres 9 de maig

Hora:
20h15 Acte institucional amb discurs del director general d'Educació i Cultura de la Comissió Europea, Xavier Prats, al Pavelló Mies Van der Rohe

21h00 Espectacle de música i llum amb l'himne europeu a la Font Màgica
Lloc:
Pavelló Mies Van Der Rohe (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 7
Font Màgica Pl Carles Buigas, 1


Dia d'Europa i Declaració Schuman
El 9 de maig de 1950, just cinc anys després de la signatura de l'armistici de la Segona Guerra Mundial, el ministre francès d'Exteriors Robert Schuman va proposar, a partir d'una idea del seu assessor Jean Monnet, un pla que pretenia situar la producció francesa i alemanya del carbó i l'acer -elements necessaris per a la construcció d'armament- sota el control d'una autoritat única i supranacional. Aquest projecte, anomenat Pla Schuman, va donar lloc un any més tard a la creació de la primera de les Comunitats Europees, la CECA, origen del procés d'integració europea que ha acabat edificant l'actual Unió Europea.

L'himne europeu
La melodia de l'himne europeu procedeix de la Novena Simfonia de Beethoven. La peça, composta el 1823, musicava el poema 'Oda a l'Alegria' escrit per Schiller l'any 1785. L'himne no simbolitza només la Unió Europea, sinó també Europa en un sentit més ampli. El poema 'Oda a l'Alegria' de Schiller expressa la visió idealista de la fraternitat entre els éssers humans, una visió que Beethoven compartia.

El Consell de la Unió Europea va adoptar al 1985 la bandera, l'himne, el lema i el Dia d'Europa com a símbols de la UE.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios