Dues grans empreses cerquen persones amb autisme perquè consideren que són les més aptes per a uns determinats llocs de feina

By Esguard de Dona - dimarts, d’abril 01, 2014

Disseny: Ioannes Baptista


http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304418404579465561364868556

Aquesta és una molt bona notícia perquè evidencia que en realitat allò que en un terreny de la vida pot ser considerat una discapacitat pot ser en canvi una avantatge en un altre.

Les característiques de persones que pateixen autisme pot ser una avantatge per desenvolupar la feina que cerquen aquestes companyies.

Dic que és interessant perquè parteixen de la base de saber posar en relació les característiques del treball amb les característiques de la persona que ho pot desenvolupar en millors condicions;  fent que la persona que la desenvolupa sigui una part important i valorada, i no pas que sigui considerada com una quota que la llei imposa.

És un canvi important de perspectiva que pot servir tant per millorar el resultat de l'empresa com per donar reconeixement a la dignitat i a la capacitat de ser útils social i laboralment a persones que erròniament  se'ls denomina discapacitats quan en realitat tenen unes determinades característiques (com tots nosaltres) que fan que siguin aptes per unes coses i poc aptes per altres coses (com tots nosaltres). No nego que hi ha situacions on les característiques fan que sigui inviable desenvolupar un mínim de capacitat per valer-se per si mateix o per desenvolupar amb èxit certes habilitats que considerem bàsiques; però tot i així denominar discapacitada a tothom que pateix una certa limitació física o psíquica no respon a la realitat del que aquesta persona pot desenvolupar.

Personalment crec que és bo entendre que són persones que poden oferir grans valors emocionals, de superació, d'estima, de solidaritat. Que són persones amb determinades característiques que no les anul•la la seva condició de persona dotada de dignitat i de capacitat que poden desenvolupar per a la seva satisfacció i per la satisfacció de la societat a la que pertanyen.

Així podrem fer possible construir una societat més capacitada per respectar la dignitat humana i reconèixer el valor que cada persona té.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios