Granollers acull una exposició sobre els drets dels ciutadans de la Unió Europea

By Esguard de Dona - divendres, de febrer 28, 2014


·         El dia 12 de març se celebrarà un debat sobre el futur d'Europa
L'exposició #dretscompartits sobre els drets dels ciutadans de la UE arriba aquest dissabte 1 de març a Granollers. Es tracta d'una mostra itinerant de la Comissió Europea que es podrà veure a Can Jonch, Centre de Cultura per la Pau, fins el proper 13 de març. El dia 12, en el mateix recinte i en el marc de  l'exposició, se celebrarà un 'Diàleg amb els ciutadans sobre el futur de la UE' amb la participació de Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, i l'exministre Joan Majó. La presentació de l'acte anirà a càrrec de l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral.
L'exposició ‘#dretscompartits’ fa un recorregut per la llista dels drets que tenim com a ciutadans de la UE. S’hi inclouen els drets de la Carta de Drets Fonamentals de la UE (dreta a la llibertat, a la no discriminació o a la dignitat, entre d’altres) i també drets i garanties d’abast més quotidià, com ara el dret de viure, treballar i estudiar en qualsevol país de la Unió o els drets que tenim com a consumidors europeus. Es tracta de drets regulats per la legislació de la UE que sovint no són prou coneguts i, per tant, no s’exerceixen plenament. Per això, i coincidint amb l’Any Europeu dels Ciutadans, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha organitzat aquesta mostra, que té l’objectiu de donar a conèixer els drets dels ciutadans de la UE i promoure’n també la difusió via xarxes socials.
Compartir drets a les xarxes socials
L'exposició ‘#dretscompartits’ és una mostra itinerant que convida els visitants a conèixer els seus drets, a exercir-los plenament i a donar-los a conèixer al seu entorn. La mostra consta de 24 panells que ofereixen informació sobre diferents drets i que incorporen codis QR que permeten compartir-los in-situ a les xarxes socials a través dels telèfons mòbils i tauletes. Alhora, s'ha creat l’etiqueta #dretscompartits per tal d'aplegar el contingut relacionat amb l'exposició que es va generant a la xarxa.
L'exposició es va inaugurar el 9 de maig passat, amb motiu del Dia d'Europa, al Museu Marítim de Barcelona. Des de llavors ja ha visitat una dotzena de ciutats  de Catalunya i de les Illes Balears, sempre acompanyada de diàlegs amb la ciutadania. Olot, Tarragona, Tortosa, Palma, Es Mercadal, Terrassa, Vilafranca i Lleida són alguns dels municipis on fins ara ha estat exposada. A Granollers es podrà veure fins el proper dia 13 de març.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios