Barcelona, Grenoble i Groningen, finalistes del premi «Capital Europea de la Innovació»

By Esguard de Dona - divendres, de febrer 21, 2014

Autor: Frank Müller

Barcelona (Espanya), Grenoble (França) i Groningen (Països Baixos) són les tres finalistes del primer premi a la Capital Europea de la Innovació o iCapital (IP/13/808). El nom de la ciutat guanyadora del premi de 500 000 euros es donarà a conèixer a la cerimònia de clausura de la Convenció sobre Innovació 2014, principal esdeveniment de la innovació a Europa, que tindrà lloc a Brussel·les els dies 10 i 11 de març.

«Vull donar les gràcies a totes les ciutats que han participat en el concurs iCapital. L'excel·lent qualitat de les propostes són una bona prova dels esforços esmerçats a nivell local per fomentar la innovació a Europa. Estic convençuda que aquestes mesures contribuiran a fomentar el creixement i a crear llocs de treball a la UE», ha declarat la Comissària de Recerca, Innovació i Ciència, Máire Geoghegan-Quinn.

Les tres finalistes han estat seleccionades a partir d'una llista de sis ciutats candidates (IP/14/67) elaborada per un grup d'experts independents sobre la base de les principals iniciatives ja adoptades i de les polítiques aplicades per crear el millor «ecosistema per a la innovació». Barcelona s'ha distingit per «la introducció de les noves tecnologies per apropar la ciutat als ciutadans», Grenoble per les «inversions en projectes que han permès realitzar avenços científics i tecnològics mitjançant la detecció de sinergies locals» i Groningen per «la utilització de nous conceptes, eines i processos per crear un ecosistema energètic intel·ligent centrat en l'usuari».

Rerefons
La innovació és essencial per al creixement econòmic i per a la competitivitat de les empreses i constitueix una part imprescindible de l'Estratègia Europa 2020 de la UE. Avui dia, dos terços de la població de la UE viu en zones urbanes i suburbanes i, per tant, les ciutats tenen un paper fonamental a l'hora de fer que Europa pugui continuar avançant.
Més informació

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios