6 de febrer: Dia de lluita contra la Mutilació Genital Femenina

By Esguard de Dona - dijous, de febrer 06, 2014Segons les dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) entre 120 i 140 milions de dones al món han sofert mutilació genital.

És una pràctica dolorosa, perillosa i molt arrelada en segons quines cultures, de tal maner que cada any al voltant de 3 milions de nenes pateixen el risc de ser sotmeses a aquesta pràctica, duta a terme, habitualment, per altres dones.

La MGF (Mutilació Genital Femenina) és un atemptat als drets de les nenes i les dones. Una pràctica que no aporta cap benefici i si molts riscos. La mateixa OMS publica alguns dels més importants:

  • Patir infeccions urinàries (tant del tracte urinari com de la bufeta)
  • Aparició de quists
  • Infertilitat 
  • Increment del risc en els parts i també de morts dels infantats. 
  • En els casos als quals la dona a més pateix el cosit de l’obertura de la vagina, ha de ser posteriorment oberta perquè pugui mantenir relacions sexual i donar a llum els infants. De vegades la tornen a recosir, és a dir que pot patir aquesta situació diverses vegades al llarg de la seva vida.


L’OMS també fa una classificació per tipus de MGF:
- Clitoridectomia: Ablació total o parcial del clítoris.
- Excisió: parcial o total del clítoris i dels llavis menors, amb o sense excisió dels llavis majors, és a dir dels plecs que hi ha al voltant de la vagina.
- Infibulació: tancament de l’obertura de la vagina, es fa tallant, recol•locant i cosint els llavis, per crear una mena de segell de garantia de la virginitat.
- Altres: procediments lesius contra els genitals femenins no justificats per cap causa mèdica.

El 6 de febrer és el dia que internacionalment es dedica a fer més evident aquesta situació, i per difondre una cultura de major respecte per les nenes i dones.


Enllaç a un vídeo del The Guardian. 
http://gu.com/p/2tt5z
Enllaç video Voluntaris Nacions Unides
http://www.flickr.com//photos/unvolunteers/sets/72157632659803147/show/

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios