Steven Spielberg Premi Lincoln 2014

By Esguard de Dona - dimecres, de gener 29, 2014

Spielberg ha fet pel·lícules molt comrpomeses
sobre moments històrics molt frapants, com
Salveu el Soldat Ryan, Amitat, La Llista de Schindler,
o Lincoln, entre d'altres. 

Des de l'any 2006 The Abraham Lincoln Presidential Library Foundation premia a persones que han demostrat el seu lideratge en el seu camp professional, que tenen una marcada força de caràcter i conciència individual,  a la vegada que ha demostrat un compromís amb els principis de la democràcia.

En aquest cas l'organitació que atorga el premi destaca que Spielberg mou conciències a través dels seus treballs cinematogràfics a més de per la seva trajectoria en tasques filantròpiques.

Spielberg ha declarat que rebre el premi és per a ell un gran honor i que Lincoln va ser una persona amb un compromís sense precedents amb la causa de la democràcia a més de ser un dels més importantats líders en la construcció dels Estats Units.

El premi li serà lliurat el proper 19 de març a Chicago. L'acte serà presentat per l'actriu Sally Field qui a la pel·lícula Lincoln d'Spielberg feia el paper de Mary Todd Lincoln.


Els anteriors guardonats amb aquest premi han sigut:

  • Sandra Day O'Connor - Primera dona que va formar part del Cort Suprema de Justícia dels Estats Units (2006)
  • Arquebisbe Desmond Tutu - Destacat per les seves campanyes en favor de la pau i la igualtat a Sud Àfrica (2008)
  • Capità James A. Lovell Jr.  - Astronauta de l'Apol:lo 13, per la seva capacitat per matenir la calma i la disciplina en mig del risc d'una fallida general dels sistemes durant la missió espacial. (2010)
  • Tim Russert  -  (Postum) Pel seu treball com a cap de l'oficina de premsa a la NBC Washington. (2011)
  • Lech Walesa -  L'ex-president de Polònia qui va liderar el seu país fins aconseguir  la democràcia. (2012)
  • Bill Clinton - Ex- president americà. Va fundar la William J. Clinton Foundation, per al a millora de la salut global, l'enformtiment de les economies, promoció de la infància i protecció del mediambient. (2013) 


  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios