Declaracions del vicepresident Rehn sobre el final de programa financer espanyol

By Esguard de Dona - dimecres, de gener 22, 2014Comunicat de la Comissió Europea
Aquesta mitjanit acabarà formalment el programa del sector financer espanyol 18 mesos després del seu inici.

Els mercats financers d'Espanya s'han estabilitzat, els bancs han augmentat la liquiditat, la seva solvència es manté confortable, han crescut els dipositis i ha millorat l'accés al finançament. 

La reestructuració dels bancs que han rebut ajudes públiques avança bé tot seguint els plans de reestructuració adoptats per la Comissió. 

El marc regulador de supervisió i governança del sector bancari s'ha reforçat considerablement amb l'objectiu de garantir que no es repeteixin les pràctiques irresponsables que van conduir inicialment cap a la crisi.

El programa ha assolit el doble objectiu de reparar i reformar el sector financer espanyol, i d'aquesta manera crear una base sòlida per a la recuperació econòmica. Aquests esforços han anat acompanyats de reformes estructurals importants per restablir la competitivitat; i d'una important consolidació pressupostària per garantir la sostenibilitat de les finances públiques.

Els reptes als que s'enfronta Espanya segueixen sent considerables i no hi ha d'haver autocomplaença. S'han de mantenir els esforços per aconseguir que la reducció de la taxa d'atur, que segueix sent dramàticament elevada, sigui contínua i sostinguda. Les reformes han de continuar i la consolidació pressupostària ha de seguir segons els termes acordats.

No obstant, avui podem concloure que el programa ha finalitzat. Gràcies als esforços i la determinació de les autoritats espanyoles, al suport i solidaritat dels Estats membres de la zona euro, i la confiança en l'economia espanyola.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios