Europa: La Comissió celebra l'entrada en servei de la línia d'alta velocitat entre Barcelona i París sense interrupcions

By Esguard de Dona - dilluns, de desembre 16, 2013
·         La UE ha finançat un 25% de la nova connexió transfronterera i el 72% de la línia d'alta velocitat fins a Barcelona
·         El temps de viatge entre Barcelona i París disminuirà més de 3 hores

Ahir va circular el primer AVE de Barcelona a París i per primera vegada, gràcies a l'entrada en servei del tram d'alta velocitat interpolable entre Barcelona i Figueres, els passatgers d'alta velocitat podran creuar la frontera entre Espanya i França sense haver de canviar de tren.

Aquest projecte, que completa la línia Madrid-Barcelona-Frontera francesa, i que connecta amb Lió i París, ha estat possible gràcies al suport de la UE. S'han destinat 285 milions d'euros dels fons TEN-T, la xarxa Transeuropea de Transport, que han finançat el 25% del cost de la connexió transfronterera. A més, la línia que uneix Barcelona amb Madrid va rebre 3.500 milions d'euros dels Fons de Cohesió Europeus, una xifra que representa el 72% del seu cost total. Els fons que des de les diverses línies de finançament de la UE s'han destinat a aquest projecte representen gairebé un 40% del cost total de la línia. A aquests ajuts, concedits en forma de subvenció, cal sumar-hi un crèdit de 2.200 milions d'euros del Banc Europeu d'Inversions.

El nou servei permetrà retallar en tres hores el temps de trajecte entre Barcelona i París, que a partir d'ara es podrà fer en 6 hores i mitja. El vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Transports, Siim Kallas, ha afirmat: "Avui connectem dues de les grans xarxes d'alta velocitat ferroviària d'Europa. No hi ha cap necessitat que els trens s'aturin a les fronteres de la UE quan aquestes ja fa molts anys que estan obertes. Aquesta connexió és important per avançar en el projecte de crear una xarxa de transport europea poderosa que fomenti el creixement i la competitivitat"


  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios