Europa: Conversa Telefònica entre Viktor Yanukovych (President d'Ucrarïna) i José Manuel Barroso (President de la Comissió Europea)

By Esguard de Dona - dimarts, de desembre 03, 2013


Comunicat de la Comissió Europea 

Ahir 2 de desembre de 2013:

El president d'Ucraïna, Viktor Yanukovych, ha trucat al president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso.
Durant la trucada, el president de la Comissió Europea ha subratllat els punts següents en referència a l'actual situació d'Ucraïna:
1.    Totes les parts han de mostrar moderació
2.    S'han de respectar els drets i llibertats civils
3.    S'ha d'investigar tan aviat com sigui possible l'ús de la força exercida per la policia
4.    És  important que les autoritats ucraïneses estableixin contacte urgent amb totes les forces polítiques rellevants
5.    Una solució pacífica i política és l'únic camí que té Ucraïna per superar la situació actual.

El president Yanukovych ha mostrat el seu acord amb la visió del president Barroso i ha confirmat explícitament la intenció d'investigar l'ús de la força exercida per la policia ucraïnesa i informar els ciutadans del resultat de la investigació.

Durant la mateixa trucada telefònica, el president d'Ucraïna ha demanat que la Comissió Europea rebi una delegació ucraïnesa per mantenir un diàleg sobre alguns aspectes de l'Acord d'Associació.

El president Barroso ha confirmat la disposició de la Comissió Europea de rebre aquesta delegació. 

També ha subratllat que la Comissió està preparada per debatre els aspectes de la implementació de l'Acord d'Associació que ja s'havia iniciat però no per reobrir altres negociacions.

Aquests termes han estat acceptats pel president Yanukovych. Els presidents han decidit que el calendari i el nivell del diàleg s'acordarien a través dels canals diplomàtics apropiats.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios