El conseller de Territori vincula la rebaixa del preu de Rodalies al Penedès al projecte T-Mobilitat

By Esguard de Dona - dimecres, de desembre 04, 2013Fòrum Econòmic i Social del Garraf · FESG

Comunicat a premsa


El nou sistema, previst per al 2015, suposarà descomptes per als viatgers segons Santi Vila, que va oferir una conferència ahir a Vilanova convidat pel FESG

La rebaixa dels preu del servei de Rodalies en funció de l'horari i de l'ús que se'n faci és un dels avantatges que comportarà el projecte T-Mobilitat, segons va assegurar el conseller de Territori i Mobilitat, Santi Vila, ahir a Vilanova. Vila va oferir la conferència Garraf i Penedès: Infraestructures i Competitivitat Territorial a la sala d'actes de la UPC en un acte organitzat pel Fòrum Econòmic i Social del Garraf, en el que va repassar les diferents iniciatives en l'àmbit de la mobilitat al territori.

Durant la seva intervenció, el conseller va destacar que el projecte T-Mobilitat suposarà “una gestió intel·ligent” que servirà per “redimensionar” la tarificació de zones de les Rodalies del Garraf, que, segons va admetre,“és injusta”. El Govern de la Generalitat va donar llum verda al projecte el passat mes d'octubre; la previsió és que aquest nou servei, que agruparà tant el transport públic com el privat i que es gestionarà a través del mòbil, s'implanti durant el 2015.

Santi Vila va fer una valoració “molt positiva” del funcionament de l'Eix Diagonal, una infraestructura “que era necessària” i que “ha canviat la mobilitat de Vilanova amb Igualada i Manresa”, si bé s'estarà pagant “fins el 2041”.

Pel que fa al peatge de Vallcarca, el conseller va deixar clar que no es preveuen més rebaixes després que la Generalitat hagi anunciat que a partir del gener s'aplicarà un descompte del 30% en els vehicles lleugers que disposin de teletac, de dilluns a divendres. “Estem d'acord que la C-32 és cara. Té una oreografia que no és la mateixa que la C-32 del Maresme”, va dir Vila, per a qui “és correcte que en un país modern es faci el pagament per ús i per contaminació”. Vila també va descartar descomptes al peatge per al transport de mercaderies, assegurant que el Govern és partidari que aquest tipus de transport hagi de pagar per l'ús de les infraestructures.

El conseller va fer referència al projecte de tren orbital, que ha d'unir Vilanova amb Mataró però que de moment “està en el terreny de la planificació i prou”. Finalment, pel que fa al port de Vilanova, Vila va reconèixer que “cal fer alguna actuació d'activitats logístiques” per ampliar el port comercial. L'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, va cloure l'acte demanant-li al conseller que “arribin inversions al territori” en àmbits com el portuari.

El Fòrum Econòmic i Social del Garraf és un col·lectiu creat el 2010 i integrat per l'ADEG, l'Associació de Periodistes del Garraf, la delegació del Garraf de la Cambra de Comerç de Barcelona, el campus de la UPC a Vilanova, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova, CCOO Alt Penedès Garraf, el Consorci Sanitari del Garraf, el Gremi de Constructors del Garraf, l'Institut d'Estudis Penedesencs i UGT Anoia, Alt Penedès i Garraf.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios