Les institucions europees a Barcelona convoquen un concurs d’articles sobre les Eleccions Europees 2014

By Esguard de Dona - dissabte, de novembre 23, 2013  • El certamen s’adreça a futurs professionals de la comunicació i els guanyadors podran participar en un viatge de periodistes a Brussel·les

La Representació de la Comissió Europea i l’Oficina d’Informació del Parlament Europeu a Barcelona han obert una nova edició del Concurs d'Articles sobre la Unió Europea, enguany dedicat a les eleccions al Parlament Europeu que tindran lloc el proper mes de maig. Aquest certamen, que s'adreça a estudiants de periodisme o recent llicenciats, té l'objectiu de reforçar l'interès i coneixement dels futurs professionals de la comunicació en el procés de construcció europea i en les polítiques i les institucions comunitàries.

Per setè any consecutiu, les institucions europees a Barcelona organitzen un concurs d'Articles Periodístics. Enguany, i coincidint amb la proximitat de les eleccions al Parlament Europeu el proper mes de maig, els participants hauran de centrar els seus textos en aquests comicis. El certamen compta també amb la participació de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC).

Els articles seran valorats per un jurat format per membres de les institucions de la UE i periodistes especialitzats en temes comunitaris. Els autors dels treballs guanyadors tindran l'oportunitat de participar en un viatge de periodistes a on coneixeran de prop la realitat de les institucions europees. El concurs consta de dues categories, una per a textos de gènere informatiu (entrevistes, articles, reportatges...) i una altra per a articles d'opinió. Els textos es poden presentar en català, castellà, anglès o francès i el termini de lliurament dels articles és fins el 19 de gener.

El Concurs d'articles sobre la Unió Europea es va organitzar per primer cop el 2007 i, des de llavors, ha donat a desenes de joves de Catalunya i de les Illes Balears l'oportunitat de conèixer a fons les institucions de la UE i de convertir-se, per un dies, en corresponsals a Brussel·les. Des de la primera edició, prop d'una vintena d'estudiants ja han participat en aquestes visites capital comunitària. A través d'aquests viatges, els guanyadors i finalistes del concurs poden conèixer de primera mà el dia a dia de les institucions i accedir a trobades amb membres de la Comissió, eurodiputats i d'altres representants de la UE.Alguns guanyadors d'altres edicions expliquen l'experiència del viatge a Brussel·les:

Off-the record article de Tanit Parada-Tur, una de les guanyadores de l'edició del 2011
Explicar Europa des del seu cor, Brussel·les article d'Esther del Campo, una de les guanyadores de l'edició del 2012

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios