Jornada sobre Desaparicions Forçades - El Cas Espanyol a la Llum del Dret Internacional

By Esguard de Dona - dijous, de novembre 28, 2013


Demà divendres a partir de les 16 hores i fins les 18 hores es durà a terme aquesta jornada a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, organitzada per el Grup de Recerca Consolidat de l'Àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UB amb la col·laboració de ANUE (Associació per a les Nacions Unides a Espanya)  i la Comissió de Cultura de la UB.

L'acte estarà moderat per Jaume Saura (Professor Titular de Dret Internacional Públic i President de Drets Humans de Catalunya. Les ponències aniran a càrrec de:


  • Juan José López Ortega,  Jutge de l'Audiència Provincial de Madrid i membre del Comitè contra les Desaparicions Forçades de les Nacions Unides, que tractarà sobre "La Convenció Internacional per la protecció de totes les persones contra les desaparicions forçades i la tasca del Comitè contra les Desaparicions Forçades.
  • Jordi Bonet, Catedràtic de Dret Internacional Públic UB, sobre el tema Persecució per via penal de les desaparicions forçades en el cas espanyol i Dret Internacional dels drets humans.
  • Elisenda Calvet, Professora de Dret Internacional Públic UB sobre el Dret de saber de les víctimes de les desaparicions forçades de la guerra civil i el franquisme.
  • Rosa Ana Alija, Professora de Dret Internacionl Públic UB, sobre el tema Alternatives a la via penal en el tractament de les desaparicions forçades a Espanya: el recurs a la jurisdicció del contenciós-administratiu. 


  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios