El Vendrell: Exposició de Pintura de Pilar Baumann: Sensibilitat Exquisida

By Esguard de Dona - dissabte, de novembre 09, 2013


Pilar Baumann
Foto: Dolors Garcia

Sota el nom de “Vanished Dreams”  Pilar Baumann ofereix un recull de la seva obra on destaquen especialment les seves aquarel•les , d’una llibertat  de formes que transmet suavitat i bellesa , com si fos un somni evanescent sembla que cap límit impedeix  que la taca d’aigua agafi una forma lliure, però a la fi cada obra ens mostra amb perfecció el motiu de la composició que de vegades és molt evident i que de vegades sembla voler jugar a fet i amagar perquè encuriosits cerquem el motiu del quadre. I així cada aquarel•la és una mostra de sotilesa i domini d’aquesta difícil tècnica pictòrica. Tot un gaudi.
Foto: Vicenç López

El conjunt de l’obra és interessant, tant en les de tècnica mixta com en les aquarel·les,  i permet copsar com algunes de les obres destaquen per la seva vessant d’experimentació amb les formes i la creació de volums (aspecte aquest de la recerca i l’experimentació que és un tret definitori de l’obra d’aquesta pintora), d’altres per suggerir a partir del que a primera vista pot sembla una simple taca, i que en realitat ens porta a descobrir la imatge que, com amagada, espera a que la trobem creant un joc de complicitats amb qui contempla l’obra.

Pilar Baumann, artista nascuda a Albacete l’any 1952, es va traslladar a Suïssa amb només deu anys. Va estudiar amb el mestres Koller i Ekkehard a Alemanya, Krayem a Viena, Kirchhofer, Rohrbach de Suïssa i Sargant de Bregenz (Àustria).  Des del 2002 resideix a Cunit on té el seu taller i on realitzat a més de la seva activitat de creació, la d’impartir seminaris i classes magistrals.
Vista d'una de les sales del Portal del Pardo on
s'exhibeix l'exposició.
Foto: Vicenç López

En el desenvolupament de la seva tècnica s’inclou l’experimentació amb la incorporiació de pintures de “sorra de quars” dels Alps Suïssos; “pigments naturals”, “or”, “tinta xinesa” així com la barreja de pintures a partir de diferents elements naturals.
Albert Solé, Regidor de Cultura del Vendrell
Pilar Baumann i Paco Anglada
Foto: Dolors Garcia

A l’acte de presentació Paco Anglada (Comissari d’Art , Artista i Gestor Cultural) , ha destacat la seva vitalitat creadora  i ha situat el seu moment creatiu actual al neoformalisme; cal dir que amb molt bon criteri, a la presentació escrita que ha fet d’aquesta exposició compara a Pilar Baumann amb el gran aquarel•lista anglès Turner (segle XVIII-XIX), per les seves veladures o matisos.

A la nodrida presencia de públic que ha assistit a l’acte inaugural es trobava una ampla representació suïssa,
encapçalada pel Cònsol a Barcelona, Pascal Décosterd; pe això la pintora ha expressat el seu agraïment a aquesta, la seva 47 exposició tant en castellà com en alemany.  quant a la presentació ha estat realitzada pel Regidor de Cultura del Vendrell, Albert Solé.
Míriam Pagès.
Foto: Dolors Garcia

L’acte de la inauguració s’havia iniciat amb la intervenció del Regidor de Cultural del Vendrell Albert Solé. D’altre costat l’acte  ha estat amenitzat amb música i veu per na Míriam Pagès

L’exposició es pot visitar al Sala Portal del Pardo, i romandrà oberta fins el proper 1 de desembre, en horari de dimarts a divendres de 17 a 20 hores, dissabte d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores; diumenges d’11 a 14 hores. (dilluns tancats).


Nota EdD
Tant Pilar Baumann com el mateix Paco Anglada formen part del “Grup Entropia”, associació que aplega crítics d’art, artistes, molts d’ells llicenciats en Belles Arts, entitat vital i activa de la que podeu trobar més informació en aquest enllaç.  

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios