Rectificació Progama actes ‘#dretscompartits’ a Menorca

By Esguard de Dona - dimarts, d’octubre 15, 2013


Menorca Acull una exposició i un diàleg ciutadà sobre els drets dels europeus i el futur de la UE
·         Enlloc de la inauguració prevista pel dia 16, es farà un acte de cloenda el proper 24 d'octubre que  comptarà amb la participació de Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.
·         L'exposició es podrà visitar del 16 al 29 d'octubre al centre Artesanal de Menorca
El Director General de Relacions Institucionals i Acció Exterior del Govern de les Illes Balears, César Nuño Pacheco; i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, seran a Es Mercadal el proper 24 d'octubre per clausurar l'exposició #dretscompartits sobre els drets dels ciutadans de la UE que serà a Menorcades del 16 d'octubre. L'exposició es podrà veure al centre Artesanal de Menorca, carrer Metge Camps s/n (recinte firal des Mercadal)

L'acte de cloenda anirà seguit d'un debat obert sobre les eleccions europees del 2014 i el futur d'Europa que comptarà amb la participació de Ferran Tarradellas i Antoni Luís Alcover Casasnoves, catedràtic de la Universitat de les Illes Balears. El debat serà moderat per César Nuño Pacheco.
L'exposició ‘#dretscompartits’ fa un recorregut per la llista dels drets que tenim com a ciutadans de la UE: els drets fonamentals i d'altres que la Unió ha legislat per tal de protegir-nos tant quan som al nostre país com quan ens desplacem o residim a fora. Així, la mostra aborda temes com ara el dret a la no discriminació, el dret a accedir a la seguretat social i als serveis bàsics; el dret de viure, treballar i  estudiar en qualsevol país de la UE i també d’altres drets relacionats amb qüestions més quotidianes com ara les tarifes del mòbil o el que podem reclamar com a consumidors. Amb la inauguració d’aquesta exposició, organitzada en el marc de l’Any Europeu dels Ciutadans 2013, la Representació de la Comissió Europea vol apropar la Unió Europea i el seu projecte als ciutadans i les ciutadanes de Ses Illes.
Mostra itinerant a les Illes Balears
L’exposició va ser presentada a Palma el passat dia 2 d'octubre on va romandre-hi fins el dia 11. Del 16 al 29 d'aquest mes l'exposició #dretscompartits es podrà visitar a Es Mercadal i el 12 de novembre arribarà a Eivissa, on farà la darrera parada a les Illes. En tots els casos, l’arribada de la mostra #drestcompartits anirà acompanyada d’un debat amb els ciutadans on hi participaran representants de la Comissió Europea i el Govern balear.
Compartir drets a les xarxes socials
#dretscompartits és una exposició que convida els visitants a conèixer els seus drets, a exercir-los plenament i a donar-los a conèixer també al seu entorn. Per això, fa servir codis QR que remeten a la versió 'on-line de l'exposició que permet ampliar i compartir els continguts a través de la xarxa social Facebook. Alhora, s’ha creat l’etiqueta #dretscompartits a Twitter, per buscar i compartir informació sobre els diferents drets que repassa la mostra.
L'exposició es va inaugurar amb motiu del Dia d'Europa al Museu Marítim de Barcelona. Després ha iniciat un itinerari per diverses ciutats i municipis de Catalunya i les Illes.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios