Premi Nobel de la Pau 2013 a l'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques

By Esguard de Dona - divendres, d’octubre 11, 2013


Declaració de José Manuel Barroso, president de la Comissió Europea

En nom de la Comissió Europea, m'agradaria expressar la nostra més sincera felicitació a l'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ;OPCW per a les seves sigles en anglès) per haver-se fet amb el Premi Nobel de la Pau 2013.
La decisió del Comitè del Premi Nobel de la Pau és un fort reconeixement a la tasca que la OPAQ està duent a terme per frenar l'ús d'armes químiques. La UE està decidida a ajudar en el procés de destrucció de l'estoc d'aquest armament.
Durant la 1a Guerra Mundial, fa gairebé 100 anys,  Europa patia l'ús d'armes químiques. El que passa avui a Síria demostra que aquests actes aberrants encara no estan eradicats del comportament humà. L'OPAQ  s'enfronta a un repte sense precedents  en el seu esforç actual a Síria, on la seva missió conjunta amb les Nacions Unides compta amb el suport actiu de la Unió Europea.
La comunitat internacional comparteix la responsabilitat per acabar amb l'ús de les armes químiques d'una vegada per totes. L'OPAQ  juga un rol clau en aquest esforç col·lectiu que compta amb el suport polític de la UE, el màxim col·laborador de l'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques. 
Veient els preocupants esdeveniments del darrer any, la Unió Europea continuarà treballant de manera incansable per a la pau i la reconciliació, per a la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, la igualtat, l'ordre de la llei i els drets humans; i oferirà suport concret a aquelles persones i països que ho necessitin.
Context
Al 2012, la Unió Europea va rebre el Premi Nobel de la Pau per la seva contribució al desenvolupament de la pau i la reconciliació, la democràcia i les drets humans a Europa.
Compromesa per seguir ajudant els infants que necessiten atenció especial per superar les conseqüències del conflicte,  la iniciativa de la UE "Nens per a Pau" continuarà més enllà del seu primer any. Al 2014, la Comissió Europea planifica incrementar els recursos per a l'educació dels infants en zones de conflicte. Un nou senyal de la voluntat real de la UE per promoure la pau allà on malauradament es necessita.
Podeu trobar més informació sobre la iniciativa 'Nens per la Pau" aquí (MEMO/13/876) (en anglès)

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios