Nou Reglament Europeu (aplicació directa i obligatòria als estats membres llevat Irlanda, Regne Unit i Dinamarca) per establir un Sistema de Vigilància de les Fronteres Europees

By Esguard de Dona - dimarts, d’octubre 22, 2013Arrel els fets continuats de les tragèdies que es pateixen a les fronteres dels Estats membre situats al sud d'Europa, el Consell Europeu ha adoptat avui el reglament que estableix un Sistema de Vigilància de Fronteres Europeu (European Border Surveillance System). Concretament, EUROSUR establirà un mecanisme perquè les autoritats dels Estats membres que duen a terme activitats de vigilància fronterera puguin compartir informació i cooperar entre ells i amb l'agència FRONTEX amb l'objectiu de detectar embarcacions i prevenir el tràfic d'éssers humans i de drogues.  


Aquesta regulació es va començar a desenvolupar el 2008. 

Dinamarca, Irlanda i el Regne Unit no pafrticipen d'aquesta regulació.
 Nota EdD:
Aquests tres darrers estats Dinamarca, Regne Unit i Irlanda tenen uns protocols específics. En el cas de Dinamarca, es va reservar no participar en les mesures relatives al Títol III del Tractat UE (Lliure Circulació de Persones, Serveis i Capitals). Així mateix Regne Unit i Irlanda van signar protocols reservant-se funcions de les quals no han delegat la sobirania a la UE.

La construcció de la UE es fa per a temes concrets, de manera que no tots els estats membres en formen part o bé poden haver estats que no són membres (tercers estats) que si que participen. 

El que cerquen en la creació de la UE no és una homogeinització, sinó fer possible el desenvolupament d'acords concrets, per això, un estat pot ser Membre UE i no formar part de l'espai Schengen com és el cas de Regne Unit i Irlanda; en canvi Dinamarca és a l'espai Schengen però no participar dels aspectes del Títol III ja citat. Malgrat lo qual tots tres són Estats membres de la UE. 


Frontex: European Agency for the Management of Operational Cooperation at the External Borders of the Member States of the European Union  

EUROSUR: es pensa com un sistema de vigilància de fronteres paneuropeu que té tres objectius principals :

  • reduir el nombre d'immigrants il · legals que entren a la UE sense ser detectats 
  • reduir el nombre de morts de migrants en situació irregular per salvar més vides al mar 
  • ampliar la seguretat interior de la UE en el seu conjunt , contribuint a la prevenció de la delinqüència 

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios