Jornades de la Xarxa Transeuropea de Transport a Tallinn, Estònia: Dijous es faran públics els nous corredors d'infraestructures

By Esguard de Dona - dimarts, d’octubre 15, 2013


El vicepresident de la Comissió Europea responsable de transport, Siim Kallas, publicarà el proper dijous a Tallin, Estònia, els mapes amb els nou corredors d'infraestructures de transport més importants que serviran per estintolar el mercat únic de la UE i per reorganitzar les connexions est-oest.

La UE inverteix uns 26 000 milions d'euros en el cofinançament de projectes de transport transfronterer per tal de construir els enllaços pendents, eliminar els colls d'ampolla i fer que la xarxa sigui més intel·ligent.

La posada en marxa d'aquests corredors serà el tema principal de les «Jornades de la Xarxa Transeuropea de Transport (TEN-T, per les seves sigles angleses)» de Tallinn (16-18 d'octubre de 2008), durant les quals més de mil persones entre divuit ministres de transport de la UE, diputats del Parlament Europeu, directors generals i agents de tots els sectors del transport coincidiran a Tallin per participar en debats sobre la manera de dur a la pràctica la nova política de transport.

En paraules del vicepresident Kallas, «el transport és fonamental per a una economia europea eficient, però encara ens falten un grapat de connexions importantíssimes. Hem de connectar l'est amb l'oest i transformar els pedaços actuals en una autèntica xarxa de transport. Sense unes bones connexions Europa no creixerà ni prosperarà».

La nova política vol crear una xarxa bàsica de transports a Europa concentrant les despeses en un nombre més reduït de projectes on es pugui materialitzar l'autèntic valor afegit de la UE.

Els nou corredors establiran les bases d'un desenvolupament coordinat de les infraestructures en funció d'una xarxa principal. Aquests corredors abastaran tres modes de transport, tres Estats membres i dues seccions transfrontereres i uniran més estretament els Estats membres en qüestió i les parts interessades.

Més informació:
Del 16 al 18 d'octubre de 2013 se celebrarà a Tallinn, Estònia, l'esdeveniment més important per al transport i per als experts en infraestructures de tot Europa, les «Jornades de la Xarxa Transeuropea de Transport (TEN-T, per les seves sigles angleses)»; vegeu-ne l'enllaç: www.tentdays2013.eu.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios