Europa: OPEN DAYS Setmana de les Regions i Ciutats: invertir per a crèixer ».

By Esguard de Dona - diumenge, d’octubre 06, 2013

OPEN DAYS:  «Les regions i ciutats d'Europa s'enlairen cap al 2020

Més de 5 500 representants de regions i ciutats de tota Europa compartiran opinions i punts de vista diversos sobre la manera en què la propera generació d'inversions en política regional de la UE pot aconseguir que Europa torni a créixer, a crear llocs de treball i a impulsar la competitivitat.

L'onzena edició anual de les jornades anomenades «Open Days — Setmana Europea de les Regions i Ciutats» se celebrarà a partir del 10 d'octubre a Brussel·les. Aquest esdeveniment de quatre dies, que és el més important del seu gènere, aplegarà polítics, responsables de la gestió política i especialistes, que debatran els principals problemes a què ha de fer front actualment la política regional de la UE. Es tracta de portar a terme les reformes fonamentals d'aquesta política i de fer avançar els programes per al període 2014-2020. Aquesta trobada serà presidida pel comissari de política regional, Johannes Hahn, i pel president del Comitè de les Regions, Ramón Luis Valcárcel, i serà inaugurada pel president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso. La sessió d'obertura inclourà un debat sobre el paper central que té la política regional de la UE en la recuperació econòmica d'Europa i en el foment del creixement.

En paraules del comissari Hahn, «els OPEN DAYS d'enguany són la plataforma de llançament on es decidirà com i on invertirem els nostres fons en els pròxims set anys. Els OPEN DAYS de 2013 arriben en un moment decisiu per a la política regional de la UE. Les negociacions sobre la reforma de la política regional es troben en la seva fase final i les regions estan treballant molt estretament amb la Comissió Europea per preparar el terreny i presentar les seves estratègies per a la propera generació de programes. La nostra nova política reformada ofereix moltes oportunitats per invertir en creixement i fomentar la prosperitat. Es tracta d'orientar les prioritats d'inversió allà on sigui més necessari i alhora d'aprofitar l'empenta de cadascuna de les nostres regions i ciutats. Espero que els debats sobre política regional ajudin a transformar les nostres regions i les nostres ciutats fent-les més competitives i més creadores de creixement i de llocs de treball».

En paraules del President del Comitè de les Regions, Ramón Luis Valcárcel, «està naixent una nova política de cohesió, que oferirà noves eines per fomentar el creixement i la creació de llocs de treball. Les autoritats regionals i locals han endegat una cursa contra rellotge per garantir que els programes d'inversió per al període 2014-2020 puguin començar a dur-se a terme l'any que ve. El Comitè de les Regions està ben decidit a ajudar les regions a guanyar aquesta cursa garantint l'alta qualitat dels seus projectes i de les seves estratègies. Els OPEN DAYS d'enguany seran una oportunitat extraordinària perquè els principals creadors de política regional es familiaritzin amb les noves eines i normatives i perquè comparteixin les seves millors idees per promoure el creixement a les nostres regions».

L'eslògan dels OPEN DAYS d'enguany és «Les regions i ciutats d'Europa s'enlairen cap al 2020». S'hi organitzaran cent tallers sobre els temes següents.
·    Gestió del canvi 2014-2020: enfocaments innovadors per dur a terme les prioritats d'inversió del futur (per exemple, inversió territorial integrada, plans d'acció conjunts, qüestions de governança, eines financeres, etc.).
·    Sinergies i cooperació entre les diferents polítiques regionals, nacionals i europees i combinació de diverses fonts financeres. S'hi estudiaran maneres alternatives de gestionar la cooperació com ara les estratègies macroregionals o la col·laboració entre institucions expertes i administracions municipals, regionals i nacionals.
·    Reptes i solucions: s'hi avaluaran i s'hi proposaran solucions pràctiques com ara l'accés de les PIMES al crèdit i als mercats mundials, la desocupació juvenil, els reptes demogràfics, la gestió de residus, la gestió de l'aigua i la gestió dels riscos naturals, la congestió del trànsit, la contaminació o el consum excessiu d'energia.

Moments destacats del programa
El president Valcárcel i el comissari Hahn organitzaran una taula rodona amb la premsa el 7 d'octubre a les 13.30 al Comitè de les Regions, a Brussel·les.

Exhibició en un taller que tindrà lloc a l'edifici Charlemagne, a Brussel·les, dels projectes dels dinou finalistes de les quatre categories dels premis RegioStars 2014.

Presentació dels principals resultats de l'enquesta «Qualitat de vida a les ciutats europees», realitzada a 41 000 ciutadans de setanta-nou ciutats, dimarts 8 d'octubre, 16.30 – 17.15 a l'edifici Berlaymont, sala Schuman, a Brussel·les.

Exhibició a l'aire lliure de les 100 solucions Eurbanes, que inaugurarà el comissari Hahn i el ministre president de la regió de Brussel·les Capital, Rudi Vervoort, dimarts 8 d'octubre a les 17.00, a la plaça Jean Rey de Brussel·les, i diversos esdeveniments relacionats amb el treball en xarxa al vespre del mateix 8 d'octubre en dotze llocs diferents.

Lliurement a mans del comissari Hahn dels premis del concurs de fotografia Europa a la meva regió2014 als guanyadors de Grècia, Hongria i Malta, dimecres 9 d'octubre a les 11.15 a l'edifici Charlemagne, a Brussel·les

Una Master Class que s'impartirà enguany per primera vegada a setanta-set joves investigadors en política regional i urbana.
A més dels seminaris previstos a Brussel·les, fins al mes de desembre de 2013 també se celebraran més de 300 esdeveniments amb el lema «Europa a la meva regió/ciutat.

Més informació:

Nota de la Redacció:

Una de les actuacions previstes dins 100 solucions Eurbanes correspon a una exhibició a la qual participen Andalucia i la regiò del nord-est de Romania. Pel que fa a Andalucia és tracta d'una exhibició en video que mostra els resultats del desenvolupament i l'impacte dels fons europeus d'ajut que han rebut durant els darrers 25 anys. Inclou també en l'acte del dia 8 que els visitants pugin tastar les begudes i menjarts típics. Seran presents els Conseller de Presidencia i de Igualtat d'Andalucia, segons publicació del programa d'actes dels OPEN DAYS.   • Share:

You Might Also Like

0 comentarios