Europa: Debat en línia sobre comerç electrònic, oportunitat per a xatejar amb el president Barroso

By Esguard de Dona - divendres, d’octubre 11, 2013Apunteu-vos al debat en línia sobre comerç electrònic i xategeu amb el president Barroso

Dilluns 14 d'octubre s'inaugura la quarta i última ronda de debats interactius en línia i en directe, aquesta vegada sobre comerç electrònic, entre ciutadans, empreses, organitzacions i responsables polítics en el marc del Mes del Mercat Únic. Es tracta d'una oportunitat que tenen els ciutadans i els interessats de fer propostes per al futur de la UE i de debatre-les en línia i en directe amb d'altres ciutadans, interessats, funcionaris, líders i experts de tot Europa. La Comissió Europea fa servir un altre cop el seu web per fer participar els ciutadans i la societat civil en la seva agenda política. El fòrum en línia ofereix als interessats una línia de comunicació única i directa amb els responsables de les polítiques de Brussel·les. Durant tot el Mes del Mercat Únic el fòrum ha acollit un seguit de debats sobre quatre temes en les vint-i-quatre llengües de la UE: ocupació, drets socials, bancs i comerç electrònic.

En paraules del comissari de mercat interior i serveis, Michel Barnier, «la compra, la venda i la comunicació per internet ofereixen moltes oportunitats a les empreses i als consumidors. Tanmateix, queden molts obstacles per superar. Per exemple, als venedors per internet els pot resultar difícil conèixer quines són les seves obligacions pel que fa a l'IVA o a la protecció de dades. A més, la gent que compra per internet es troba sovint que les pàgines web els dirigeixen automàticament a les pàgines web del seu país, on no tenen accés a les mateixes ofertes, o bé que els refusen el pagament amb la seva targeta de dèbit o de crèdit estrangera. Demano a tothom que en els pròxims dies assenyali aquestes deficiències i hi faci propostes de millora. Crec fermament que les idees que procedeixen dels ciutadans són font d'inspiració per a nosaltres a Brussel·les per suprimir les barreres que encara existeixen en el mercat únic, perquè la UE ha de fer la vida més fàcil als ciutadans».

Els debats tindran lloc de dilluns a dimecres (14-16 d'octubre) i s'hi debatran més de cent propostes dels ciutadans sobre comerç electrònic procedents de vint-i-quatre països que van des d'una proposta per permetre l'accés en línia sense restriccions a la música, a llibres i a pel·lícules a tot Europa fins a una iniciativa per crear un mecanisme de resposta ràpida en cas que els fabricants, els proveïdors o els distribuïdors no lliurin un article en un altre Estat membre tal com hi estan obligats. A més, se celebraran vint-i-sis xerrades en directe en catorze llengües amb representants de la societat civil i de les institucions de la UE. El president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, clausurarà l'última xerrada del Mes del Mercat Únic el 16 d'octubre.

Un cop concloses les quatre setmanes de debat, el 23 d'octubre s'organitzarà un debat per televisió a Euronews que ajuntarà els fils de totes aquestes discussions. En aquest últim debat cinc persones que hagin participat a les quatre setmanes de debats presentaran i debatran amb el comissari Barnier les seves idees per canviar Europa.

Antecedents
Els debats del Mes del Mercat Únic tenen lloc en línia a l'enllaç http://www.yourideasforeurope.eu/es al llarg de quatre setmanes successives amb un tema diferent cada setmana:

·    23-25 de setembre – Ocupació: com trobar feina, com crear una empresa, com convalidar títols i qualificacions a Europa?
·    30 de setembe-2 d'octubre – Drets socials: a quines pensions, a quina assistència sanitària, a quins serveis públics tenim dret en el en el mercat únic de la UE?
·    7-9 d'octubre – Bancs: què més es pot fer per protegir els dipòsits, per evitar una altra crisi financera i per garantir que els bancs inverteixin en l'economia real i fomentin el creixement?
·    14-16 d'octubre - Comerç electrònic: és fàcil vendre productes per internet, comprar-ne o fer-los lliurar a un altre Estat membre? Com estan de protegides les dades personals a les xarxes socials?
El Mes del Mercat Únic és una oportunitat única perquè els internautes europeus puguin comentar, oposar-se o polir les propostes que fan els ciutadans per internet i ofereix als participants diverses maneres d'interactuar amb els responsables polítics:
·    poden votar i comentar les propostes de particulars, organitzacions i empreses;
·    poden qüestionar i debatre amb els comissaris europeus, els eurodiputats, els experts de la UE i els responsables nacionals a través de videoxats; se n'han organitzat al voltant de vuitanta d'aquests videoxats durant el mes que han durat els debats;
·    a l'últim debat amb el comissari Michel Barnier que tindrà lloc el 23 d'octubre a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg i es retransmetrà a Euronews hi participaran cinc de les persones que hagin participat en els debats.
Encara s'hi poden presentar idees al web www.yourideasforeurope.eu, on ja se n'han publicat gairebé 750.
Uns moderadors independents faran el resum dels debats i de les idees que segons els participants poden canviar Europa. També se'n farà un informe final, que es publicarà i servirà per nodrir la tasca futura de la UE.
Més informació

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios