El Vendrell: Exposició de Fotografies de Astafanias

By Esguard de Dona - dilluns, d’octubre 28, 2013


Es tracta d’una exposició fotogràfica destinada a donar difusió a la tasca de Astafanias, una associació de famílies de disminuïts psíquics de les comarques de Tarragona, creada el 1966, que ofereix assessorament legal i programes d’activitats, així com serveis de suport a les famílies.L’exposició esta dedicada als trastorns de l’espectre autista (TEA- L'autisme és una malaltia que pot afectar en un grau més o menys intents la capacitat per interaccionar socialment, és a dir la capacitat de relació amb el món exterior. Els infants amb autisme no poden utilitzar la comunicació verbal y la comunicació no verbal per interactuar emocionalment amb els altres,


La mostra organitzada per Astafanias evidència en les diverses fotografies, quant de positiu és pels malalts la relació amb animals com els cavalls o els gossos i  també  resulta evident el suport de molts col•lectius en favor d’Astafanias i el seu treball.

Astafanias és una associació de famílies, fundada l'any 1966, que acull totes les discapacitat psíquiques incloent a més del TEA, X-FRÀGILl, TDAH, TOURETTE, entre d'altres. 
 

Autiste, una malaltia poc coneguda.
Es una malaltia que no es va començar a definir correctament fins els anys 60 del segle XX, tot i que Eugen Bleuler, psiquiatra suïss havia utilitzat la paraula autisme  cap a l'any 1911 però dins un context relacionat am l'esquizofrènia; no sent fins els anys 40 que es comença a utilitzar per definir desordres de comportament en la comunicació emocional sent Leo Kanner de la Universitat Johns Hopkins  (EUA) qui la va utilitzar en aquest sentit.

D'altre costat el científic alemany Hans Asperger identifica una situació on els infants, amb una intel·ligència igual o superior a la mitjana, i amb desig de comunicar-se amb el món exterior, no saben com fer-ho i els símptomes no surgerixen fins que la comunicació amb els companys d'escola és tronen importants, aquesta situació se la denominada Síndrome d'Asperger.

Aquestes situacions es poden detectar perquè l'infant es va mostrant cada com menys capaç d'interactuar i comunicar-se amb els altres, en el cas de l'autisme abans del 3 anys, en el cas del Síndrome d'Asperger més tard, ja en etapa d'escolarització. Altres símptomes que se solen donar és el desenvolupament de moviments repetitius, i comportaments i interessos obsesius, en els casos més greus es pot donar una pèrdua d'habilitats motores.

Les causes són desconegudes, però la major part d'investigadors creuen que poden tenir bases genètiques, metabòliques (bioquìmiques) o neurològiques.

 L’exposició romandrà oberta fins el 31 d’octubre

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios