El Vendrell: Exposició de Ceràmica “Arquitectura del Paisatge” amb obres de Maria Bofill

By Esguard de Dona - dimecres, d’octubre 16, 2013

Foto: Dolors Garcia


Per a començar Maria Bofill té una espectacular formació internacional, que abasta des de l’Escola Massana a el Hammersmith College of Art and Building de Londres o el Sunderland Polytechnic of Art and Desing  a Sunderland (Anglaterra) i la Kyoto City University of Arts al Japó.

De la seva tècnica es pot destacar el que d’ella va escriure Jaume Coll Conesa, Director del Museo Nacional de Cerámica (València), amb motiu de l’exposició de les obres de Maria Bofill a l’octubre de  2010 – gener de 2011

"María Bofill entra en nuestro museo como una autora representativa del panorama español, dentro de la línea que deseamos dar a conocer y promover de creadores plásticos centrados en la cerámica, vinculados a la renovación de su lenguaje plástico y al mundo de su trasmisión por la formación.  
 Su amplio bagaje como profesora al frente de la Escuela Massana le ha dado la oportunidad de renovar la cerámica no sólo desde su propia obra sino en contacto directo con alumnos, a quienes podía comunicar la experiencia de la creación y de la relación emocional con la obra. Desde ese papel, su participación internacional en cursos y talleres le ha aportado la posibilidad de conocer diferentes culturas y visiones para presentar propuestas universalizadas de esa relación íntima que establece el autor con el fruto de su trabajo." 

Foto: Dolors Garcia
El text reflexa una realitat important de l’activitat com a professora de Maria Bofill (Escola Massana de Barcelona 1965 – 2002) com a professora convidada a la Facultat d’Arts Plàstiques de la Universitat de Veracruz de Xalapa a Mèxic; com a professora convidada al curs de primavera al Hartwich College d’Oneonta a Nova York; com a professora convidada al curs d’estiu de Haifa (Israel). Ha estat també convidada a l’European Ceramics Work Centre Hertogenbosch (Països Baixos); a l’Atelier de Céramique Artistique Méditerranéenne a Hammamet (Tunísia), al Seminari d’Estudios de Sargadelos a Lugo, o al Simposi Internacional de Ceràmica de Siklos a Hongria. A més és Membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica de Ginebra (Suïssa).
Fa molt pocs dies va formar part del jurat de la VII Biennal de Ceràmica del Vendrell.

Arquitectura del Paisatge.
No es pot trobar millor definició per aquesta exploració artística que juga amb formes escultòriques  i la intensitat i suavitat dels colors blancs i blaus, amb el toc de daurat per intensificar la sensació de llum mediterrània.

L'exposició es pot visitar a la Galeria Camil•la Perez Salvà fins el 16 de novembre.

  • Share:

You Might Also Like

1 comentarios