Vilafranca del Penedès: Inauguració de l'exposició '#dretscompartits' per a conèixer els drets com a ciutadans de la UE

By Esguard de Dona - dimarts, de setembre 17, 2013La mostra ‘#dretscompartits’ convida els visitants a conèixer els seus drets com a ciutadans de la UE i a compartir-los a les xarxes socials
L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull; i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, inauguraran l’exposició #dretscompartits, sobre els drets dels ciutadans de la UE. Aquesta mostra itinerant, organitzada per la Comissió Europea amb motiu de l’Any Europeu dels Ciutadans, arriba el 18 de setembre al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca. L’acte d’inauguració anirà seguit de la taula rodona i debat: ‘Diàleg amb els ciutadans sobre el futur de la UE’, on hi participarà també la cap d’Internacional del diari ARA, Carme Colomina, i que estarà moderat per la periodista Carla Sanmartín de Ràdio Vilafranca


Exposició #dretscompartits i debat ciutadà sobre el futur d’Europa 
Quan:  dimecres, 18 de setembre a les 19h30)
On: Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Pendès (carrer de Sant Pere, 3) 
 
L'exposició ‘#dretscompartits’ fa un recorregut per la llista dels drets que tenim com a ciutadans de la UE: els drets fonamentals i d'altres que la Unió ha legislat per tal de protegir-nos tant quan som al nostre país com quan ens desplacem o residim a fora. Així, es parla tant del dret a la no discriminació com del dret a accedir a la seguretat social i als serveis bàsics; del dret de viure, treballar i  estudiar en qualsevol país de la UE i de drets relacionats amb qüestions més quotidianes com ara les tarifes del mòbil o el que podem reclamar com a consumidors. Amb la inauguració d’aquesta exposició, organitzada en el marc de l’Any Europeu dels Ciutadans 2013, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona vol apropar la Unió Europea i el seu projecte als vilafranquins i les vilafranquines.
Compartir drets a les xarxes socials
L'exposició ‘#dretscompartits’ és una mostra itinerant que convida els visitants a conèixer els seus drets, a exercir-los plenament i a donar-los a conèixer també al seu entorn. Per això, fa servir codis QR que remeten a la versió 'on-line de l'exposició i que permeten ampliar i compartir els continguts a través de la xarxa social Facebook. Alhora, s’ha creat l’etiqueta #dretscompartits a Twitter, per buscar i compartir informació sobre els diferents drets que repassa la mostra i sobre el debat que es genera als diàlegs ciutadans.
L'exposició es va inaugurar amb motiu del Dia d'Europa al Museu Marítim de Barcelona. Després ha iniciat un itinerari per diverses ciutats i municipis de Catalunya i de les Illes Balears, sempre acompanyada de diàlegs amb la ciutadania. La mostra acaba de visitar Terrassa i ara es podrà veure a Vilafranca del Penedès fins el dia 27 de setembre. 

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios