Sant Jaume dels Domenys: Diada 11 Setembre

By Esguard de Dona - dimecres, de setembre 11, 2013


Com a la majoria de municipis Sant Jaume dels Domenys va viure ahir vespre la celebració avançada de la Diada. Va escollir un acte festiu, familiar i apte per a tots els públics, doncs persones de totes les edats hi van participar.  Enguany va ser Lletger el punt geogràfic del terme municipal que va acollir la celebració de la Diada.
Amb una mica de retard l’acte es va iniciar amb el grup d’havaneres “Arrels de Canya Dolça”, encapçalat per Josep Castany , qui fa vint anys va fundar el grup; Damià  Bonet, guitarra i Carles Mas, acordió. Arrels de Canya Dolça va oferir un ampli concert amb una gran varietat de peces, molt variades, i on no van faltar les mes populars, des de “La Bella Lola” fins “El Meu Avi”, però també van incloure peces com la Sardana o amb regust de rumba catalana que van ser molt ben acollits i acompanyats pel públic.
Just abans de començar la segona part del concert, l’alcalde del municipi Magí Pallarès, va fer un breu discurs destacant el treball que s’està duent a terme per a fer possible que el dret a decidir sigui una realitat que permeti que les joves generacions puguin tenir el país  que anhelen.
L’ambient de tot l’acte va ser molt acollidor i una oportunitat de retrobada i conversa entre els veïns i veïnes del municipi que van assistir-hi, a més del plaer d’escoltar un bon concert d’havaneres; cal recordar que els grups d’havaneres són una expressió cultural molt arrelada a Catalunya i que són  molts representatius d’una manera de fer i viure on la convivència, la participació de la societat civil sempre han estat  cabdal.
A l’intermedi es va servir coca i cava en porró com a part de la celebració.


Dimecres 11 de Setembre: Via Catalana
Pel que fa als trams de la Via Catalana que transcorren més propers al municipi el punt de trobada per qui vulgui donar suport  i no estigui apuntat i per tant no participa en cap tram, és a l’alçada de "Camp Joliu".


  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios