Presentació de l'exposició #dretscompartits a les Illes Balears

By Esguard de Dona - dilluns, de setembre 30, 2013


·         La mostra visitarà Mallorca, Menorca i Eivissa i anirà acompanyada de diàlegs amb els ciutadans sobre el futur de la UE
El vicepresident i conseller de Presidència del Govern de les Illes Balears, Antonio Gómez Pérez; i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona per Catalunya i Balears, Ferran Tarradellas, presentaran el proper dimecres 2 d'octubre a Palma l'exposició #dretscompartits, sobre els drets dels ciutadans de la Unió Europea. L'acte de presentació anirà seguit d’un debat obert sobre el futur d’Europa que comptarà també amb la participació de Antonio Alcover Casasnovas,  professor d'Economia de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i Javier Blas Guasp, membre del Team Europe i professor de Dret Mercantil i Concursal de la UIB. Moderarà el debat César Nuño Pacheco, director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior del Govern balear.L'exposició ‘#dretscompartits’ fa un recorregut per la llista dels drets que tenim com a ciutadans de la UE: els drets fonamentals i d'altres que la Unió ha legislat per tal de protegir-nos tant quan som al nostre país com quan ens desplacem o residim a fora. Així, la mostra aborda temes com ara el dret a la no discriminació, el dret a accedir a la seguretat social i als serveis bàsics; el dret de viure, treballar i  estudiar en qualsevol país de la UE i també d’altres drets relacionats amb qüestions més quotidianes com ara les tarifes del mòbil o el que podem reclamar com a consumidors. Amb la inauguració d’aquesta exposició, organitzada en el marc de l’Any Europeu dels Ciutadans 2013, la Representació de la Comissió Europea vol apropar la Unió Europea i el seu projecte als ciutadans i les ciutadanes de Ses Illes.

Mostra itinerant a les Illes Balears
L’exposició serà a Palma fins el dia 11 d’octubre, i després iniciarà un recorregut per les Illes, on es podrà veure a Menorca (es Mercadal) i Eivissa. En tots els casos, l’arribada de la mostra #drestcompartits anirà acompanyada d’un debat amb els ciutadans on hi participaran representants de la Comissió Europea i el Govern balear.

Compartir drets a les xarxes socials
#dretscompartits és una exposició que convida els visitants a conèixer els seus drets, a exercir-los plenament i a donar-los a conèixer també al seu entorn. Per això, fa servir codis QR que remeten a la versió 'on-line de l'exposició que permet ampliar i compartir els continguts a través de la xarxa social Facebook. Alhora, s’ha creat l’etiqueta #dretscompartits a Twitter, per buscar i compartir informació sobre els diferents drets que repassa la mostra.
L'exposició es va inaugurar amb motiu del Dia d'Europa al Museu Marítim de Barcelona, el 9 de maig passat. Després ha iniciat un itinerari per diverses ciutats i municipis de Catalunya i les Illes.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios