Tarragona acull una exposició dedicada als drets dels europeus i un debat ciutadà sobre el futur de la UE
La mostra ‘#dretscompartits’ convida els visitants a conèixer els seus drets com a ciutadans de la UE i a compartir-los a les xarxes socials

El delegat de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears, Ferran Tarradellas; i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, inauguraran l’exposició‘#dretscompartits’, sobre els drets dels ciutadans de la UE. Aquesta mostra itinerant, organitzada per la Comissió Europea amb motiu de l’Any Europeu dels Ciutadans, arriba el 3 de juliol a Tarragona. L’acte d’inauguració anirà seguit de la taula-debat: ‘Diàleg amb els ciutadans sobre el futur de la UE’, que comptarà també amb la participació del professor de la Universitat Rovira i Virgili, Santiago Castellà; i amb la moderació del periodista i director de la publicació Més Tarragona, Carles Abelló.

L'exposició ‘#dretscompartits’ fa un recorregut per la llista dels drets que tenim com a ciutadans de la UE: els drets fonamentals i d'altres que la Unió ha legislat per tal de protegir-nos tant quan som al nostre país com quan ens desplacem o residim a fora. Així, es parla tant del dret a la no discriminació com del dret a accedir a la seguretat social i als serveis bàsics; del dret de viure, treballar i  estudiar en qualsevol país de la UE i de drets relacionats amb qüestions més quotidianes com ara les tarifes del mòbil o el que podem reclamar com a consumidors. Amb la inauguració d’aquesta exposició, organitzada en el marc de l’Any Europeu dels Ciutadans 2013, la Representació de la Comissió Europea vol apropar la UE i el seu projecte als tarragonins i les tarragonines.

Compartir drets a les xarxes socials
 #dretscompartits’ és una exposició itinerant que convida els europeus a conèixer els seus drets, a exercir-los plenament i a fer-ne difusió compartint-los a les xarxes socials. Així, les possibilitats d’interacció que ofereixen plataformes com ara Twitter i Facebook, juntament amb l’ús de codis QR, donen un paper actiu als visitants d’aquesta mostra permetent-los d’ampliar els continguts des del telèfon mòbil i de compartir-los als seus perfils a les xarxes socials. També s’ha creat l’etiqueta #dretscompartits, per aplegar els continguts que es van generant a la xarxa sobre els diferents drets que repassa la mostra.
L'exposició es va inaugurar a Barcelona el 9 de maig, amb motiu del Dia d'Europa. Després ha iniciat un itinerari per diverses ciutats i municipis de Catalunya i les Illes. La mostra es podrà veure a l’IMET de Tarragona fins el 14 de juliol.


LOCALITZACIONS DE L'EXPOSICIÓ #DRETSCOMPARTITS DE L'ANY EUROPEU DELS CIUTADANS


ALMANCELLES     del 22 de maig al 2 de juny  
VALL D'ARAN        del 6 al 16 de juny 
TARRAGONA         del 3 al 14 de juliol  
TORTOSA             del 17 al 31 de juliol
ROSES                 del 6 al 31 d'agost 
GIRONA               del 22 d'agost a l'1 de setembre 
TERRASSA           del 5 al 15 de setembre            
VILAFRANCA       del 18 al 27 de setembre          
PALMA                del l'1 al 13 d'octubre                   
MAÓ                   del 15 al 22 d'octubre 
CIUTADELLA       del 24 al 30 d'octubre          
EIVISSA              del 5 al 10 de novembre                 
BARCELONA        del 14 de novembre al 6 de desembre
GIRONA              de l'11 al 31 de decembreComentaris