La Comissió Europea i la Generalitat presenten avui la campanya dels drets dels passatgers de la UE en català

By Esguard de Dona - dimecres, de juliol 31, 2013


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas; presentaran aquest dimecres lacampanya dels drets dels passatgers de la UE, que informa els usuaris dels diferents mitjans de transport sobre la protecció que els ofereix la normativa europea en els seus desplaçaments dins i fora de la Unió. Aquesta campanya, que es difondrà a les principals terminals de transport, s’ha traduït per primera vegada al català.


Els milions de turistes europeus que viatgin aquestes vacances ho faran sota la protecció que els ofereix la normativa de la UE i que aquest estiu, per primera vegada inclou a més dels usuaris de tren i d'avió, aquells que es desplacen amb transport marítim, autocar i autobús. D'aquesta manera, la UE es converteix en la primera zona del món en tenir regulats un conjunt de drets per als viatgers de tots els mitjans de transport. Tot això, prop de dos terços dels ciutadans de la UE desconeixen aquests drets o no saben com i a qui els han de reclamar en cas de problemes. Per això, la Comissió Europea ha llançat una campanya que recorda als usuaris dels diferents mitjans de transport quins són els seus drets i com exercir-los.

La campanya consisteix en un seguit de cartells que s’instal·laran a les principals estacions i terminals de transport i que representen situacions concretes en què els passatgers poden haver de reclamar aquests drets, com ara la pèrdua de l'equipatge, elretard o cancel·lació dels viatges o la denegació d’embarcament.

La campanya, d’abast europeu, s’ha traduït per primera vegada al català coincidint amb la introducció dels drets dels usuaris de transport marítim i per carretera. Els cartells es podran trobar als principals aeroports, ports i estacions de tren i d'autobús de Catalunya i de les Illes Balears.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios